1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Care este ultima zi în care se vor plăti taxe roaming

Parlamentul European a aaprobat un pachet de reguli noi ce vor avea impact pe piața telecomunicațiilor. Printre acestea se numără şi cea prin care se va stabili data de la care europenii nu vor mai plăti taxe de roaming. 

03 apr, 2014 | ECONOMICA.net

15 decembrie 2015 va fi ultima zi în care europenii vor plăti taxe de roaming atunci când apelează sau trimit un email din alt stat UE. Parlamentul European a votat astăzi în plen un pachet de reguli privind piaţa de telecomunicaţii, prin care se vor aboli taxele de roaming şi se va interzice furnizorilor de internet să mai blocheze sau să încetinească serviciile oferite de companiile cu care sunt în competiție.

PE a votat prima lectură a propunerii legislative, pentru a consolida activitatea desfășurată până acum și a o transfera Parlamentului viitor. Astfel, deputații noi aleși în mai pot continua activitatea desfășurată în legislatura actuală.

Raportul a fost votat cu 534 de voturi la 25, cu 58 de abțineri.

Acordul trebuie aprobat de Consiliu pentru a intra în vigoare.

Conform unui sondaj al Comisiei Europene din 2014, 94% dintre europenii care călătoresc în alt stat UE își limitează utilizarea internetului (inclusiv a platformelor sociale, precum Facebook), datorită taxelor de roaming. Acest lucru afectează negativ atât business-urile companiilor de profil şi implicit încasările bugetare. De asemenea, organul de reglementare a telecomunicațiilor în UE, BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications), a arătat că mulți furnizori de internet blocau sau încetineau serviciile VoIP precum Skype, folosite pentru apelarea pe internet.

În momentul de faţă, există peste 200 de operatori telecom supuși unor reguli diferite și care impun costuri diferite clienților lor deservesc o piață fragmentată de 510 milioane de consumatori în UE.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO