Aeroportul din Cluj-Napoca s-a redeschis. Trei avioane Wizz Air au aterizat cu întârziere

O aeronavă Wizz Air survolează aeroportul din Cluj de mai mult de o oră pentru că nu poate ateriza, informează antena3.ro. Aeroportul Avram Iancu din Cluj este închis după ce un avion Blue Air a avut probleme la aterizare şi a ieşit de pe pistă în această dimineaţă.
Economica.net - joi, 07 ian. 2016, 11:33
Aeroportul din Cluj-Napoca s-a redeschis. Trei avioane Wizz Air au aterizat cu întârziere

Aeroportul din Cluj-Napoca a anunţat că pista  a fost redeschisă traficului aerian începând cu ora 13.45.

Pasagerii care au planificate zboruri de sosire sau plecare de la aeroport sunt rugați să contacteze companiile aeriene cu privire la planificarea actualizată a călătoriei lor.

Avioanele companiei aeriene Wizz Air, care au survolat zona în aşteptarea redeschiderii pistei, au aterizat. Zborul Wizz Air care venea de la Paris şi care trebuia să aterizeze la ora 12.25, a aterizat la ora 14, după aproape două ore de survol.  

Alte două aeronave Wizz, care veneau de la Londra şi Valencia şi care trebuiau să aterizeze la ora 13.30, au aterizat la ora 14.10, respectiv 14.05, potrivit datelor disponibile pe site-ul Aeroportului din Cluj-Napoca. 

De incidentul produs pe pista aeroportului din Cluj-Napoca au fost afectate şi avioanele care urmau să decoleze. Este vorba de cursele Wizz Air spre Dortmund (ora iniţială de decolare: 12.20 – oră estimată: 17.45 – nr.), Bologna (ora iniţială de decolare: 12.55), Bergamo şi Madrid (oră iniţială de decolare: 14.15). Si zborul Tarom spre Bucureşti, programat de plecare pentru ora 14.30 este întârziat. 

Nazare: Autoritatea Aeronautică Civilă Română să verifice de urgenţă starea pistelor tuturor aeroporturilor

Vicepreşedintele PNL Alexandru Nazare solicită Autorităţii Aeronautice Civile Române să verifice de urgenţă starea pistelor în cazul tuturor aeroporturilor din ţară.

El salută decizia rapidă de deschidere a unei anchete de către Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) în cazul incidentului aviatic de la Cluj-Napoca, de joi, când un avion care efectua o cursă charter de la Bucureşti şi transporta peste 100 de pasageri a ieşit de pe pistă în timpul manevrelor de aterizare.

‘Autoritatea Aeronautică Civilă Română trebuie să verifice de urgenţă starea pistelor la toate aeroporturile româneşti, iar în perioada imediat următoare să iniţieze demersuri pentru definirea unui set de reguli clare în domeniu, în baza prevederilor ICAO (Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile) şi EASA (Agenţia Europeană pentru Siguranţă în Aviaţie), şi să se asigure apoi de respectarea şi implementarea lor de către toate aeroporturile şi companiile aviatice. Sunt convins că ancheta CIAS va determina cauzele reale ale acestui incident. Până atunci însă AACR trebuie să se asigure că acest set de reguli clare pe care urmează să îl definească va înlătura riscurile unor disfuncţionalităţi în activitatea actorilor implicaţi în aviaţia civilă’, afirmă Alexandru Nazare, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

El consideră că cea mai mare parte a controverselor generate de incidentul de la Cluj-Napoca ar putea fi înlăturate dacă supervizarea activităţilor tuturor actorilor implicaţi în domeniul aviaţiei civile ar fi eficientă.

‘Faptul că din fericire nu au existat victime în incidentul de astăzi de la Cluj-Napoca nu ar trebui să ne facă să nu sesizăm disfuncţionalităţile care au dus la provocarea lui. Nu doar în condiţiile dificile de iarnă, supervizarea activităţii actorilor din aviaţia civilă trebuie să fie atentă şi eficientă, astfel încât incidente ca cele de azi să nu aibă urmări tragice’, spune Nazare.

Vicepreşedintele PNL critică faptul că informarea Ministerului Transportului nu este actualizată cu incidentul şi închiderea Aeroportului din Cluj.

‘La fel de important este să asigurăm cetăţenilor o informare transparentă asupra situaţiei la zi din transporturile aeriene. Este inacceptabil ca la câteva ore de la incident şi închiderea Aeroportului de la Cluj în informarea de la Ministerul Transporturilor să nu fie această actualizare’, conchide liberalul.

Te-ar mai putea interesa și
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este vorba despre o creștere în interiorul companiei, atunci când angajatorul......
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...