Un pas către „maşina zburătoare”. Lexus a creat skateboard-ul care levitează

După o lună de zvonuri şi speculaţii în presa de specialitate, Lexus a prezentat şi a demonstrat primul hoverboard - un skateboard care pluteşte în aer.
Economica.net - mie, 05 aug. 2015, 08:59
Un pas către

Slide a debutat într-un scurt videoclip pentru campania publicitară a brandului de lux „Amazing in Motion”, iar acum este testat în Barcelona, scrie Noobz.ro. Este unul dintre cele patru proiecte care vor fi parte a acestei campanii de promovare.

 

 

Hoverboardul, botezat Lexus Slide, a fost testat pentru compania japoneză de skateboarderi profesionişti, care nu s-au descurcat prea bine dat fiind că placa se manevrează foarte diferit în comparaţie cu skateboardul clasic.

Placa Lexus învinge gravitaţia folosind tehnologia de levitaţie magnetică şi superconductori, pe acelaşi principiu aflat la baza trenurilor maglev.

Aburul emanat de Slide în timpul mersului nu este un simplu element de design: materialele superconductoare sunt răcite cu hidrogen lichid.

Cea mai mare limitare a hoverboardului, dincolo de materialele exotice şi tehnologiile avansate şi scumpe folosite, este că nu pluteşte deasupra oricărei suprafeţe. Placa a fost testată pe un teren special, cu metal inserat sub suprafaţa de rulare. Pe asfalt şi celelalte materiale utilizate la scară largă în infrastructură, prototipul Lexus nu funcţionează.

Citeşte pe larg, pe Noobz.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...