Un stâlp a rămas în mijlocul centurii de sud a Craiovei. CNADNR:Traficul e închis, încă sunt lucrări

Traficul pe centura de sud a Craiovei este închis întrucât lucrările nu sunt terminate, iar "şoferii care folosesc acest traseu pentru a scurta drumul se supun unui risc major", susţine CNADNR, care face aceste precizări în condiţiile în care un stâlp a rămas în mijlocul şoselei după lărgirea ei.
Economica.net - joi, 31 oct. 2013, 15:20
Un stâlp a rămas în mijlocul centurii de sud a Craiovei. CNADNR:Traficul e închis, încă sunt lucrări

Un stâlp de înaltă tensiune a rămas în mijlocul unei porţiuni din centura de sud a Craiovei, în condiţiile în care şoseaua a fost lărgită.

Înainte de începerea lucrărilor în zonă, stâlpul respectiv era amplasat pe câmp, însă firma care lucrează la construirea drumului a turnat asfalt fără să îndepărteze stâlpul de înaltă tensiune, astfel că acesta a rămas în mijlocul şoselei.

Stâlpul de înaltă tensiune apaţine CEZ, care susţine că nu l-a îndepărtat întrucât CNADNR nu a plătit taxa pentru o astfel de lucrare.

„Stâpul de medie tensiune face parte dintr-un obicetiv de deviere a reţelelor, iar beneficiarul este CNADNR. În acest moment studiul de soluţie a fost avizat în comisia tehnică a operatorului de distribuţie, încă din 2 august 2013 a fost transmis către beneficar pentru eliberarea amplasamentului. Beneficiarul urmează să achite tariful aferent pentru ca operatorul să emită apoi aviz de amplasament favorabil şi să se poată demara lucrările de deviere”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX Angelica Barbu, purtătorul de cuvânt al CEZ România.

După ce în presă au apărut imagini cu stâlpul în mijlocul şoselei, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), beneficiarul lucrării a transmis, joi, un comunicat în care precizează că traficul pe centura de sud a Craiovei este închis, lucrările nefiind terminate.

„Şantierul pentru construirea variantei de ocolire Craiova Sud este închis traficului, permis de trecere având numai autovehiculele din şantier. Şoferii care utilizează şantierul pentru a scurta drumul către diverse destinaţii se supun unui risc major. Lucrările de asfaltare realizate în prezent vizează protejarea infrastructurii sistemului rutier pentru sezonul de iarnă şi nu reprezintă o situaţie atipică din punct de vedere tehnologic”, se arată în comunicatul CNADNR.

Reprezentanţii companiei mai spun că stâlpul va fi desfiinţat „cu ocazia relocării utilităţilor, conform studiului de soluţie acceptat de deţinătorul de utilitate, CEZ Distribuţie”.

„Metoda de relocare adoptată în studiul de soluţie constă în montarea a doi stâlpi de capăt în culoarul de expropriere, de-o parte şi de alta a centurii şi asigurarea continuităţii reţelei printr-un foraj dirijat”, se mai precizează în documentul citat.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Cristian Andrei, directorul adjunct al CNADNR, a declarat că, deşi nu s-au obţinut toate avizele pentru mutarea utilităţilor, a fost turnat un covor asfaltic pe toată suprafaţa drumului, întrucât se apropie sezonul rece.

„Cu siguranţă stâlpul va fi mutat după ce se va obţine avizul în acest sens”, a spus Cristian Andrei.

Drumul reprezintă un prim tronson din centura de sud a Craiovei, care va avea patru benzi şi se va întinde de la DN 6 (înainte de Cârcea) şi până la intersecţia cu DN 65 – Craiova-Slatina.

Valoarea lucrărilor pentru acest prim tronson, între Cârcea şi Pieleşti, este de circa 43,2 milioane de lei, din care 69,25% reprezintă finanţare de la Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 30,75% de la bugetul de stat.

Celălalt tronson al şoselei va avea 13 kilometri, însă lucrările la acesta nu au început.

Te-ar mai putea interesa și
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va reveni inflația sau nu?”. În funcție de felul în care alegem să......
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...