Manager român peste 33 de magazine. Auchan a numit la conducerea business-ului local un tânăr de 34 de ani

Retailerul francez Auchan, al treilea jucător pe piaţa comerţului alimentar din România din punct de vedere al cifrei de afaceri, a numit în funcţia de director general un român de 34 de ani. În urmă cu aproximativ cinci ani, noul manager,  Ionuţ Ardeleanu, a fost unul dintre cei mai tineri manageri Auchan din lume care a deschis un magazin şi s-a ocupat de integrarea magazinelor Real în grup.
Economica.net - mie, 02 dec. 2015, 08:52
Manager român peste 33 de magazine. Auchan a numit la conducerea business-ului local un tânăr de 34 de ani

Boardul Auchan România la numit în funcţia de director general pe românul Ionuţ Ardeleanu (34 ani), acesta înlocuindu-l pe Frédéric Bellon, francezul care va ocupa funcţia de  director general al Auchan Retail Franţa, o nouă divizie care înglobează activitatea de retail a companiei. Ardeleanu va lucra sub coordonarea lui François Remy, preşedinte neexecutiv Auchan România şi preşedinte executiv Auchan Luxemburg, alături de directorii regionali şi cei 6 directori de servicii suport : Produs, Inovaţie, Performanţă, Eficienţă, Resurse Umane şi Finanţe.

Cine este Ardeleanu

Ardeleanu este cel despre care, fostul manager general Auchan, Patrick Espasa, spunea în 2011, la inaugurarea Auchan Craiova, că este unul dintre cei mai tineri manageri din grupul Auchan din lume. Pe când avea 29 de ani, românul a reuşit să deschidă unitatea Auchan din Craiova, despre care presa locală scria atunci  că a fost cel mai rapid şantier Auchan din Europa de Est. 

Titular al unei diplome în ştiinţe economice, s-a alăturat echipei Auchan în 2006, în cadrul magazinului Auchan Titan ca manager de raion şi ulterior ca manager de piaţă. În 2008, mulţumită rezultatelor deosebite şi calităţilor sale umane, este numit director de magazin la Timişoara. În 2011, primeşte o nouă misiune şi, în calitate de director, pregăteşte şi deschide hipermarketul Auchan Craiova în conceptul fashion discount, bucurându-se de rezultate excelente. Ulterior, în 2012 este numit director de ofertă în cadrul departamentului Marketing. Anul 2013 este unul cu multe provocări pentru Ionuţ Ardeleanu, fiind numit director regional pe regiunea Sud, nou creată în organizarea Auchan, şi având în responsabilitate atât integrarea şi transformarea magazinelor ex-Real din această regiune cât şi consolidarea şi dezvoltarea comerţului Auchan pe perimetrul său – 12 magazine cu 4000 de angajaţi, toate realizate cu mare succes. „Sunt încântat să îl numesc pe Ionuţ Ardeleanu în poziţia de Director General Auchan România, cu misiunea de a continua dezvoltarea Auchan şi de a construi o companie multi-format, multi-canal, cu echipe puternice şi entuziaste în serviciul tuturor locuitorilor din România. Reafirmăm prin această numire, încrederea pe care o avem în ţară, în echipele locale şi în meseria noastră şi dorinţa de a face din România una din marile ţări Auchan”, a declarat Remy.

Schimbări la Auchan

Numirea lui Ardeleanu vine în contextul în care, la data de 23 octombrie 2015, Grupul Auchan anunţa o nouă organizare a sa la nivel internaţional, menită să asigure îmbunătăţirea pârghiilor de performanţă, să dea mai multă libertate de acţiune fiecăreia dintre cele trei mari meserii (comerţ, imobiliar, bancă) şi să permită câştigarea în flexibilitate şi rapiditate. Cu această ocazie a fost anunţată crearea Auchan Retail, companie ce regrupează toate meseriile de comerţ alimentar : hipermarketuri, supermarketuri, proximitate, drive şi e-commerce, condusă la nivel internaţional de Wilhelm Hubner, în calitate de Director General şi de Vianney Mulliez, în calitate de Preşedinte neexecutiv. Auchan Retail România este condusă de preşedintele  François Remy. 

Titular al unei diplome în drept al afacerilor şi a unei diplome DESS de gestiune în cadrul IAE din Lyon,Remy s-a alăturat Auchan în 1986 în cadrul magazinului Saint Priest. A ocupat apoi mai multe poziţii de şef de raion în magazinul din Pontet à Avignon înainte de a deveni şef de sector la Vaulx-en-Velin; controlor de gestiune al magazinului Avignon Sud, devine apoi director adjunct în 1993. A fost numit ulterior director al magazinului din Marsilia în 1996, apoi al magazinului din Luxemburg în 2002. În anul 2012 preia responsabilitatea de director general al Auchan Luxemburg.

Auchan România a deschis primul hipermarket în noiembrie 2006, în Bucureşti. În prezent are în portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare – al doilea comerciant din ţară, cu circa 11.000 de angajaţi – al patrulea angajator privat din România şi cu o cifră de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de Euro în 2014.

AUCHAN HOLDING este al 11-lea grup de distribuţie din lume. Este prezent în 16 ţări şi are 330.700 angajaţi. Este organizat în trei mari companii autonome: Auchan Retail, care reuneşte toate formatele de comerţ alimentar: hipermarketuri (907 hipermarketuri integrate în 12 ţări), supermarketuri (867 supermarketuri integrate în 9 ţări şi 1.987 supermarketuri asociate şi în regim de franciză), proximitate, drive şi e-commerce, Immochan – pol al centrelor comerciale al Grupului şi Oney Banca Accord. 
În anul 2014, Grupul Auchan a înregistrat o cifră de afaceri consolidată cu taxe de 63 miliarde de euro, din care 63% realizată în străinătate.

Te-ar mai putea interesa și
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului, arată analiștii din cadrul......
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest ...
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la ...
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale ...