Unde şi-au petrecut Sărbătorile directorii agenţiilor de turism din România

Deşi se spune că sărbătorile de Crăciun se petrec acasă, tendinţele din ultima vreme arată că mai degrabă Paştele e petrecut în familie. Dar, având în vedere faptul că anul acesta Paştele şi 1 Mai au fost legate, turiştii români au profitat de prilej pentru a pleca în vacanţă. Spre deosebire de turişti, directorii agenţiilor de turism au preferat, mai degrabă, să rămână în sânul familiei.
Economica.net - mar, 07 mai 2019, 18:24
Unde şi-au petrecut Sărbătorile directorii agenţiilor de turism din România

Javier Garcia del Valle, CEO Happy Tour Group, a preferat să rămână în ţară de Paştele Catolic, iar de cel Ortodox şi-a dus soţia şi o parte dintre copii la Barcelona.

„Pentru că îmi place să trăiesc în țara în care lucrez, nu doar să locuiesc, cel mai adesea respect tradițiile, obiceiurile locului și sărbătoresc alături de români sărbătorile naționale și religioase acolo unde este cazul. România este o țara ortodoxă, Spania una catolică, dar atât românii cât și spaniolii sunt creștini, așa că pot spune că sărbătoresc de două ori Paștele. În toți acești 10 ani de când sunt în România, Paștele catolic l-am petrecut cu familia întreagă, anul acesta am fost cu toții la București. Copiii mei iubesc România și Bucureștiul, aici se simț acasă. De Paștele ortodox, am profitat de zilele libere și am plecat cu soția și o poarte dintre copii în Spania, la Barcelona. M-am bucurat de vremea caldă după atâtea săptămâni de ploaie din București, de mâncarea spaniolă și atmosferă turistică. Barcelona este o destinație excelentă de city break și o recomand pentru o perioadă de câteva zile tuturor”, spune Javier Garcia del Valle. 

Familia Goicea, care deține agenția Cocktail Holidays, s-a împărţit. Astfel, Ana Goicea, directorul agenției Cocktail Holidaysa fost în Japonia de Paştele Catolic şi în Dubai de cel Ortodox, în vreme ce restul familiei, Adriana și Dan Goicea și sora Anei, Maria Goicea, directorul de marketing al turoperatorului, au petrecut sărbătorile la București, alături de rude și prieteni.

„De Paștele Catolic am fost în Japonia, alături de un grup de turiști, în primul circuit organizat de noi în această țara. A fost un tur complex prin toată Japonia, în care am văzut cele mai importante orașe și obiective turistice. Am urcat cu telecabină pe Muntele Fuji din Parcul Național Fuji-Hakone-Izu, am degustat cel mai propaspăt pește din renumita piață Tsukiji, dar am vizitat și cele mai importante temple, muzee, castele, parcuri și grădini japoneze, am făcut croaziere. Am prins Japonia în cel mai frumos moment al ei, renumitul festival al cireșilor înfloriți. În timpul Paștelui Ortodox am plecat spre Dubai, la târgul de turism și să vizităm hotelurile cele mai noi din Dubai și Abu Dhabi, care ne-au organizat și un program de vizite la cele mai frumoase obiective turistice: Muzeul Luvru pe care nu îl cunoșteam sau frumoasă Moschee Albă din Abu Dhabi, pe care este o plăcere să o revedem de fiecare data”, explică Ana Goicea.

În schimb, Alin Burcea, CEO Paralela 45, a fost de Paște în Grecia împreună cu familia. 

„Anul acesta de Paște am mers împreună cu toată familia la Atena, orașul inclus în șapte dintre itinerariile noastre de vacanță cu caracter cultural sau religios, pentru care avem 25 de plecări anul acesta, fie cu avionul, fi cu autocarul. Am ales Atena pentru că nu mai fusesem de multă vreme și pentru că grecii petrec sărbătorile pascale la fel că noi. Am avut un ghid local pentru vizită la Acropole, pe faimosul Akis Spyratos, partenerul nostru de aproape 30 de ani, așa cum au și turiștii noștri când ajung în capitală Greciei, am mers de Înviere la Patriarhia din Atena. De 1 Mai am fost în Hydra, departe de gălăgia românească din această perioadă. Aici nu sunt nici mașini, nici motociclete. Se merge pe jos, cu măgarul sau cu căruță/trăsură. Este liniște, multă liniște în insulă. În Hydra se ajunge cu o croazieră, într-o excursie oferită în programele noastre de vacanță la Atena. Am fost, practic, alături de peste 450 dintre turiștii noștri care au ales Grecia pentru petrecerea sărbătorilor pascale și pentru vacanță de 1 Mai, în acest an. Unii au mers cu autocarul în Corfu, unde se țin procesiuni și ceremonii inedite cu această ocazie, unii au mers pe zbor charter să se relaxeze la soare, în Heraklion, Creta”, susține Alin Burcea.

Mădălin Măncilă, managing director Millennium Tour și Concediu.com a preferat să rămână acasă, alături de familie și prieteni.

„Sunt de părere că atunci când vorbim despre Sărbători, de cele mai multe ori este mai puțin important locul în care le petrecem, însă mult mai important este cu cine le petrecem. Spre exemplu, în 38 de ani, am fost plecat din țara o singură data în timpul Sărbătorilor Pascale în rest, în fiecare an, am petrecut alături de familie. Anul acesta de pildă am adunat, acasă la Mogoșoaia, aproape toată familia din Ploiești și din Constanța și astfel mi-am transformat casă în pensiune pentru cei dragi, iar programul care a urmat poate fi o recomandare pentru cei care vor să se relaxeze în weekend-uri în proximitatea Bucureștiului. Paradoxal activității mele de zi cu zi prin care încurajez oamenii să călătorească și să descopere lumea cât mai mult, atunci când vine vorba de Paște sau de Crăciun, pentru mine, România este locul perfect și potrivit de a petrece”, spune Mădălin Măncilă.

În schimb, turiștii români au ales, ca de obicei, litoralul, în număr de 40.000, dar și zone precum Bucovina, Maramureş, Valea Prahovei sau Delta Dunării, dar şi în afara ţării, în Bulgaria şi Grecia sau Turcia, Egipt sau Thailanda.

Te-ar mai putea interesa și
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează din cele 7.000 prevăzute inițial
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează ...
Cel mai mare dezvoltator din România, statul, nu a reușit să cheltuie 175 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat în 2016 pentru construcția a 7.000 de locuințe. ...
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...