UniCredit se confruntă cu cerinţe mai dure din partea autorităţilor pentru transferul activelor din ECE

Autorităţile europene de reglementare ar putea impune cerinţe mai dure de capital la Bank Austria, divizia UniCredit, ca o condiţie pentru aprobarea transferării la Milano a activelor sale din Europa Centrală şi de Est, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - mar, 12 iul. 2016, 06:14
UniCredit se confruntă cu cerinţe mai dure din partea autorităţilor pentru transferul activelor din ECE

Bank Austria deţine majoritatea operaţiunilor UniCredit din Europa Centrală şi de Est (ECE).

Transferul activelor de la Viena, care ar urma să fie realizat până la sfârşitul acestui an, face parte din planul de restructurare al grupului bancar italian UniCredit SpA, ce prevede reducerea costurilor cu 1,6 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari) până în 2018. Planul prevede şi restructurarea diviziei de retail din Austria, care înregistrează pierderi.

‘Dacă UniCredit transferă operaţiunile din ECE, aşa cum e planificat, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al Bank Austria se va situa la 11,3%, un nivel considerat prea scăzut de autorităţile de reglementare’, susţin sursele.

Bank Austria, care acum include active din 14 state din din Europa Centrală şi de Est, a raportat un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 11,2% la 31 martie 2016. Banca mamă UniCredit a afişat un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 10,5% la sfârşitul lunii martie, uşor peste nivelul minim solicitat de BCE, de 10%.

Reprezentanţii BCE, ai Băncii Centrale a Austriei, ai autorităţilor de reglementare de la Viena şi ai UniCredit au refuzat să comenteze informaţia.

Bank Austria a informat că transferul va fi finalizat aşa cum era planificat.

‘UniCredit Bank Austria a îndeplinit întotdeauna cerinţele autorităţilor de reglementare în trecut şi le va îndeplini şi în viitor’, se arată într-un comunicat al Bank Austria.

Potrivit planului strategic revizuit, prezentat la finele anului trecut de UniCredit, banca şi-a propus ca în 2018 să ajungă la un profit net de 5,3 miliarde de euro şi un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 12,6%. Pentru a atinge acest obiectiv, cel mai mare grup bancar italian a anunţat că ar putea elimina până la 18.200 de locuri de muncă, în principal în Italia, Germania şi Austria, şi ar putea vinde sau restructura activele cu performanţe slabe.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul turc Bozankaya a livrat primul tramvai din lotul de 17 pe care le construiește pentru Primăria Municipiului Timișoara
Producătorul turc Bozankaya a livrat primul tramvai din lotul de 17 pe care le construiește pentru Primăria Municipiului ...
Constructorul turc de material rulant Bozankaya a livrat, sâmbătă, 18 mai, către Primăria Municipiul Timișoara primul tramvai din lotul de 17 pentru care a semnat contractul la începutul......
Zelenski: Ucraina are doar un sfert din mijloacele antiaeriene de care are nevoie
Zelenski: Ucraina are doar un sfert din mijloacele antiaeriene de care are nevoie
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a trecut în revistă vineri, pentru agenţia France Presse, provocările cu ...
Burduja contestă contractul de mentenanță încheiat de Primăria Capitalei pentru Arena Națională și anunță că va sesiza organele de cercetare penală și Curtea de Conturi (Video)
Burduja contestă contractul de mentenanță încheiat de Primăria Capitalei pentru Arena Națională și anunță că va ...
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, contestă contractul de mentenanţă al PMB pentru Arena Naţională, ...
INS: Producția de cărbune a scăzut cu 11,6% în primele trei luni ale anului, în timp ce importurile au crescut cu 35,8%
INS: Producția de cărbune a scăzut cu 11,6% în primele trei luni ale anului, în timp ce importurile au crescut cu 35,8%
Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 de tone echivalent petrol, ...