1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Uniunea Europeană va dezvolta un nou mecanism de protecţie faţă de importurile ieftine din China

Uniunea Europeană va dezvolta o nouă procedură comercială pentru a continua să-şi protejeze industria faţă de importurile ieftine din China, a anunţat miercuri blocul comunitar, transmite DPA.

20 iul, 2016 | Agerpres

China este cel mai mare furnizor de bunuri al UE, dar blocul comunitar susţine că preţurile unor exporturi chinezeşti sunt în mod ilegal sub nivelul preţurilor aferente produselor europene. Pentru a contracara acest fenomen, Bruxelles-ul a apelat la taxe anti-dumping asupra anumitor produse chinezeşti.

Regulile pentru calcularea unor preţuri corecte pentru exporturile chinezeşti au fost acceptate în 2001, când Beijingul s-a alăturat Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), însă o parte a acestor reglementări expiră la sfârşitul anului.

Până atunci, UE trebuie să decidă cum va reacţiona pentru a-şi proteja propria industrie fără a-şi periclita relaţiile cu Beijingul.

'Comerţul trebuie să se desfăşoare corect. Acum trebuie să ne adaptăm la noile realităţi economice şi să folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie', a afirmat, miercuri, comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom.

În prezent, UE are două liste în care statele sunt clasificate ca economii de piaţă şi non-piaţă, la fiecare categorie aplicându-se metode diferite de calcul ale taxelor anti-dumping.

China are o economie de piaţă, apreciază UE, şi până la 211.000 de locuri de muncă din Europa sunt într-o poziţie riscantă. Comisia Europeană va propune renunţarea la cele două liste şi introducerea unei noi metodologii anti-dumping care se aplică oricărui stat ce creează distorsiuni pe pieţe prin intervenţiile sale, a explicat Malmstrom.

Astfel, se va menţine aproximativ acelaşi nivel al taxelor anti-dumping existente în prezent în UE, care, în acelaşi timp, va permite blocului comunitar să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de OMC, a adăugat comisarul european pentru comerţ.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO