Vacanţele gratuite în Grecia pentru pensionari, oferite de PMB, costă 1,56 mil. lei

Primăria Capitalei informează că valoarea totală a proiectului "La pas prin tărâmul legendar al Greciei" este de 1.560.000 lei, inclusiv TVA.
Economica.net - lun, 06 aug. 2018, 17:28
Vacanţele gratuite în Grecia pentru pensionari, oferite de PMB, costă 1,56 mil. lei

Precizarea vine în replică la articolele apărute în mass-media conform cărora taberele pentru seniori ar fi mai scumpe decât alte sejururi oferite de aceeaşi firmă în Grecia.

„Având în vedere informaţiile false apărute astăzi în mass-media cu privire la sumele plătite de Municipalitate pentru taberele pentru seniori, organizate în Grecia, Primăria Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: suma totală a proiectului „La pas prin tărâmul legendar al Greciei”, prezentată cititorilor şi calculată greşit în respectivele articole, este mai mare decât cea reală, întrucât TVA-ul pentru aceste servicii este, de fapt, de 9%, şi nu de 19%, aşa cum au presupus autorii acestor materiale. Prin urmare, valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 1.560.000 lei, şi nu de 1.707.650 lei”, arată PMB, prin intermediul unui comunicat.

Primăria spune că, în condiţiile în care un euro este cotat la 4,6616 lei, preţul maxim este de 334 de euro/ participant (cu TVA inclus).

„Mai mult decât atât, facem precizarea că în preţul achitat de Municipalitate pentru taberele pentru seniori sunt incluse, în plus faţă de transportul dus – întors cu autocarul, cazare în cameră cu două paturi, pentru şapte nopţi; masă (mic dejun – prânz – cina), all inclusive, şi nu demipensiune, pentru şapte zile, şi o excursie turistică pentru vizitarea Muntelui Olimp cu ghid turistic, o excursie turistică pentru vizitarea obiectivelor din Meteora cu ghid turistic, o petrecere culturală tematică ‘Seară Grecească’ şi o petrecere culturală tematică ‘Seară Românească’, precum şi medic permanent la locaţiile de cazare”, susţine PMB.

Potrivit comunicatului, taberele din proiectul „La pas prin tărâmul legendar al Greciei” încep în luna august, ceea ce înseamnă că sunt organizate în plin sezon şi au un preţ diferit faţă de sejururile organizate după 1 octombrie, care au fost prezentate în articole spre comparaţie.

PMB menţionează că numărul de participanţi este de 1.000 de persoane, aşa cum Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti a anunţat iniţial.

„Locurile gratuite oferite de agenţie sunt folosite pentru personalul medical şi reprezentanţii Centrului pentru Seniori care vor însoţi participanţii în tabere şi care vor coordona grupurile”, se mai arată în comunicatul citat.

Te-ar mai putea interesa și
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai mari, de peste 3,6 milioane de euro, în timp ce profitul net a avansat cu......
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom ...
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...