Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni, în coborâre cu peste 65% în această săptămână – analiză

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate în această săptămână la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a scăzut cu 65,14% comparativ cu săptămâna precedentă, până 154,29 milioane de lei, cele mai importante schimburi fiind realizate pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), relevă analiza Puls Capital, potrivit Agerpres.
Economica.net - Dum, 22 nov. 2015, 11:50
Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni, în coborâre cu peste 65% în această săptămână - analiză

Valoarea totală tranzacţionată s-a ridicat în perioada menţionată la 188,48 milioane de lei.

Potrivit analizei, cele mai importante schimburi au fost realizate pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) – 41,92 milioane de lei, Romgaz (SNG) – 33,75 milioane de lei, Banca Transilvania (TLV) – 27,94 milioane de lei, BRD – SG (BRD) – 10,48 milioane lei şi Electrica (EL) – 7,58 milioane lei.

Tranzacţiile cu obligaţiuni s-au cifrat la 28,93 milioane de lei, cele cu produse structurate la 5,26 milioane de lei, iar cele cu unităţi de fond la 3.900 lei.

În piaţa deal s-au efectuat schimburi în valoare de 28,53 milioane de lei.

Potrivit analizei menţionate, indicii bursieri au consemnat evoluţii negative, cuprinse între minus 1,92% pe indicele BET-NG, valoarea acestuia fiind de 515,15, şi 0,02% pe indicele BET-BK, valoarea la închidere a acestuia în puncte indice fiind de 1.373,3101.

În săptămâna 16 – 22 octombrie, 24 de titluri au avut evoluţii pozitive, 16 au înregistrat evoluţii stabile şi 32 au consemnat evoluţii negative.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe acţiunile Stirom (STIB), care au urcat la 10,77%, Electroputere (EPT) – 6,20%, şi Conted (CNTE) – 5,45%.

Pe de altă parte, cea mai mare scădere s-a înregistrat pe titlurile Mecanica Fină (MECE), de 25,43%, aceasta fiind urmată de cele consemnate pe titlurile SIF Hoteluri (CAOR) – 12,50% şi UAMT (UAM) – 10,49%.

Te-ar mai putea interesa și
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, iar alte 5.500 de vize vor fi eliberate pentru muncitorii din sectorul......
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad
Producătorul de componente auto german Huf a împlinit 15 ani în România și a anunțat o extindere a capacităților ...