Vânzările retailerilor din AFI Cotroceni au urcat cu 4,1% în primul semestru, la 95,5 milioane euro

Retailerii din centrul comercial AFI Palace Cotroceni au înregistrat în primul semestru o creştere cu 4,1% a vânzărilor, la 95,5 milioane euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile din închirierea mall-ului au urcat cu 7,6%, la 14,1 milioane euro.
Economica.net - mie, 14 aug. 2013, 10:15
Vânzările retailerilor din AFI Cotroceni au urcat cu 4,1% în primul semestru, la 95,5 milioane euro

Raportată în lei, creşterea vânzărilor retailerilor prezenţi în AFI Palace Cotroceni a fost de 4,24%.

Mall-ul a fost vizitat zilnic în perioada analizată de 52.000 de oameni, reprezentând un total de 9,5 milioane de vizitatori în primul semestru.

„AFI Europe România îşi continuă strategia de dezvoltare a unui flux de numerar puternic şi, în prezent, se concentrează pe dezvoltarea a trei proiecte comerciale – centrul comercial AFI Palace Ploieşti şi două clădiri de birouri de clasa A în AFI Park, în apropierea mallului din Cotroceni: AFI Park 2 şi AFI Park 3”, se arată într-un comunicat al dezvoltatorului AFI Properties, proprietarul centrului comercial.

AFI Palace Ploieşti se află, în prezent, în faza finală de construcţie, deschiderea fiind programată pentru data de 3 octombrie 2013. În prezent, centrul comercial este închiriat în proporţie de 90%, însă se estimează o rată de ocupare de 100% la deschidere.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România a finalizat anul trecut AFI Park 1, prima clădire de birouri de clasa A din cadrul AFI Park din Cotroceni, şi a închiriat 97% din spaţii către companii internaţionale de top precum Endava, Microchip, Sparkware şi Cameron.

Compania a început construcţia clădirilor AFI Park 2 şi AFI Park 3, fiecare având o suprafaţă închiriabilă de 12.200 metri pătraţi. AFI Park 2 va fi finalizat în primul trimestru al anului viitor, iar AFI Park 3, în octombrie 2014.

AFI Properties, membru al AFI Group, este activ pe piaţa imobiliară din anul 1971. AFI Properties este listată la Bursa de Valori din Tel-Aviv din 2004. Compania este activă în Europa din 1997, desfăşurându-şi activitatea, în special pe pieţele din Europa Centrală şi Europa de Sud-Est, prin subsidiara sa AFI Europe.

AFI Europe dezvoltă şi gestionează diverse proiecte comerciale şi rezidenţiale în România, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania şi Letonia.

AFI Properties a înregistrat o creştere a venitului de 32%, până la 51 milioane de euro, în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012. De asemenea, venitul net al companiei a ajuns la 32,3 milioane de euro în primele şase luni ale anului, în creştere cu 47%.

Suprafaţa totală a activelor AFI Properties a ajuns la 492.000 metri pătraţi.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o pe cea a Tesla Inc., pe fondul încetinirii vânzărilor de automobile......
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...