Vasilescu (BNR): Nu există nicio şansă să avem un curs stabil

Nu există nicio şansă, în această perioadă, să avem un curs stabil, a declarat, vineri, la un post privat de televiziune, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR).
Economica.net - vin, 11 mai 2012, 10:50
Vasilescu (BNR): Nu există nicio şansă să avem un curs stabil

‘Piaţa este stabilă, acesta este un lucru cert, şi nimeni nu poate contrazice. Piaţa valutară este stabilă, dar cursul valutar nu mai poate fi stabil când în Polonia mişcarea de astăzi este cu mult peste a noastră şi celelalte valute se mişcă în sus şi în jos. În general în jos, acum când investitorii devin foarte prudenţi. Investitorii nu se pot repezi decât acum să-şi acumuleze valută. Valuta este mai sigură, în mintea lor, decât moneda naţională’, a explicat Vasilescu.

Potrivit acestuia, BNR are certitudinea că piaţa valutară rămâne stabilă.

‘Fluctuaţiile sunt dependente, sper de aici încolo, numai de factorii externi, în speranţa că se aşează lucrurile din punct de vedere politic şi economic în ţară la noi’, a mai afirmat oficialul BNR.

Moneda naţională s-a depreciat vineri la un minim istoric, în raport cu euro, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de 4,4265 lei, în creştere cu un ban (0,23%) comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa anterioară, de 4,4165 lei pentru un euro.

Leul s-a depreciat şi faţă de dolarul american, BNR afişând un curs de 3,4141 lei, mai mare cu 0,68 bani (0,20%) faţă de cursul anunţat joi, respectiv 3,4141 lei.

Gramul de aur a fost cotat, vineri, la 173,8657 lei, în scădere cu 0,5549 lei (0,31%), comparativ cu valoarea de 174,4206 lei, stabilită în şedinţa precedentă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19
INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19
Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat, joi, definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul ...
BNR prognozează că inflația va crește gradual în următoarele luni
BNR prognozează că inflația va crește gradual în următoarele luni
Rata anuală a inflaţiei va creşte probabil gradual în următoarele luni, depăşind astfel valorile uşor descrescătoare ...
Rombat a realizat în 2021 un record de baterii vândute  și un record de baterii reciclate
Rombat a realizat în 2021 un record de baterii vândute și un record de baterii reciclate
Rombat Bistrița, singurul producător integrat de baterii auto din România, își consolidează poziția de lider pe piața ...