1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Vicepremier Ciolacu: România poate oferi expertiză în materie de securitate cibernetică la nivel european

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a avut, luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu comisarul european pentru economie şi societate digitală, Mariya Gabriel, context în care oficialul român a afirmat posibilitatea oferirii de către România de expertiză în materie de securitate cibernetică la nivel european.

30 oct, 2017 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES, în cadrul discuţiilor vicepremierul a exprimat disponibilitatea României de a contribui activ la demersurile de consolidare a pieţei unice digitale, inclusiv din perspectiva rolului de viitoare deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

'Securitatea cibernetică reprezintă cel mai sensibil domeniu pentru viitorul şi competitivitatea economiei şi societăţii digitale europene şi pentru funcţionarea Pieţei Unice Digitale. Susţinem procesul de reglementare a mediului online din perspectiva securităţii cibernetice, cu obiectivul final de ridicare a nivelului de securitate cibernetică a sistemelor şi reţelelor informatice europene. România a înregistrat progrese remarcabile în domeniul securităţii informatice şi poate oferi expertiză în materie, nivelul de performanţă al experţilor noştri fiind recunoscut pe plan extern', a declarat Ciolacu, citat în comunicat.

De asemenea, vicepremierul a subliniat că întărirea rolului Agenţiei Europene pentru Securitatea Informaţiilor şi a Reţelelor este necesară.

'În vederea cristalizării unei abordări comune în această problematică, sunt planificate pentru perioada următoare întâlniri ale Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, organism însărcinat cu stabilirea liniilor directoare în domeniul securităţii cibernetice în România', a explicat Ciolacu.

La întrevedere au mai participat ministrul Comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Lucian Şova, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO