VIDEO – Cod portocaliu de ninsori, ger şi viscol, în Bucureşti şi 14 judeţe. Trenuri anulate, zboruri decalate şi trafic restricţionat pe A2

Capitala şi 14 judeţe sunt, vineri, până la ora 15.00 sub cod portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, viscol şi vizibilitate scăzută. În Bucureşti şi în zece judeţe, autorităţile au suspendat cursurile, iar CFR anunţă că 41 de trenuri de calatori au fost anulate din cauza condiţiilor meteo. Autostrada A2 a fost închisă vineri dimineaţă pe tronsonul dintre Bucureşti şi Drajna, pe ambele sensuri de mers, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii reduse, scrie News.ro.
Economica.net - vin, 23 mart. 2018, 07:09
VIDEO - Cod portocaliu de ninsori, ger şi viscol, în Bucureşti şi 14 judeţe. Trenuri anulate, zboruri decalate şi trafic restricţionat pe A2

UPDATE 12:45 – 12 zboruri anulate pe Aeroportul Otopeni din cauza vremii

Zborurile dus-întors spre şase oraşe care trebuiau operate de pe Aeroportul Henri Coandă au fost anulate din cauza vremii.

Iată lista zborurilor anulate, potrivit informaţiilor disponibile online ale aeroportului Henri Coandă:


Zborurile Pegasus Istanbul-Bucureşti, cu aterizare la ora 10.30

  • Bucureşti-Istanbul, cu decolare la ora 11.15

Zborurile Wizz Air Bucureşti- Treviso, cu plecare la ora 07.00

  • Treviso-Bucureşti, cu aterizare la ora 11.45
  • Bucureşti-Pisa, cu plecare la ora 08.00
  • Pisa-Bucureşti, cu aterizare la ora 13.10
  • Bucureşti-Stockholm, cu plecare la ora 07.10
  • Stockholm-Bucureşti, cu aterizare la ora 13.30

Zborurile Tarom Bucureşti-Cluj-Napoca, cu plecare la ora 12.30

  • Cluj-Napoca-Bucureşti, cu aterizare la ora 15.15
  • Bucureşti-Chişinău, cu plecare la ora 12.40
  • Chişinau-Bucureşti, cu sosire la ora 15.35

UPDATE 12:08 – Peste 60 de trenuri de călători au fost anulate din cauza viscolului. Toate secţiile de cale ferată sunt deschise

CFR Călători a anulat vineri, din cauza zăpezii şi a viscolului, peste 60 de trenuri pe mai multe rute, în timp ce în Gara de Nord din Capitală se înregistrează întârzieri, a anunţat CFR Călători. Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar toate secţiile de cale ferată sunt deschise, a anunţat CFR SA.

Potrivit CFR Călători, au fost anulate peste 60 de trenuri de călători, atât regio, cât şi interregio, care fac legătura între Bucureşti şi Constanţa sau Tulcea, între Sibiu şi Craiova şi între Buzău şi Constanţa.

Lista trenurilor anulate.

De altfel, compania anunţase încă de joi seară anularea a 18 trenuri care circulă între Bucureşti şi Constanţa, între Bucureşti şi Feteşti, între Bucureşti şi Tulcea, între Slobozia şi Ciulniţa şi Tulcea – Medgidia.

În Gara de Nord din Bucureşti se înregistrează întârzieri între 5 şi 35 de minute, la trenuri din Craiova, Galaţi şi Iaşi.

Potrivit CFR SA, toate magistralele de cale ferată sunt deschise şi operaţionale, însă circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo, în special în judeţele din sudul ţării, unde ninge viscolit.

„Peste 1700 de trenuri de călători sunt programate de operatorii de transport feroviar să circule în cursul acestei zile, pentru a asigura legătura pe calea ferată cu toate judeţele ţării, inclusiv cu cele din partea de sud şi sud-est, unde este în vigoare atenţionarea de Cod Portocaliu. Peste 700 de ceferisti acţionează în mod continuu în staţii şi în linie curentă pentru deszăpezirea peroanelor şi a macazurilor, care sunt instantaneu acoperite de zăpada viscolită”, a anunţat CFR SA.

Totodată, 10 pluguri pentru deszăpezire sunt active în Medgidia, Tulcea, Feteşti, Slobozia, Lehliu, Giurgiu şi Urziceni.

UPDATE 11:15 – MAI: Autostrada A2 şi 8 drumuri judeţene închise. Pe 4 drumuri naţionale circulaţia este restricţionată

Tronsonul Bucureşti – Drajna al autostrăzii A2 a fost închis preventiv şi se acţionează pentru deszăpezire, pe patru drumuri naţionale circulaţia este restricţionată, iar opt drumuri judeţene sunt închise din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic.

‘Pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene din zonele aflate sub avertizare circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, 8 drumuri judeţene fiind închise. Situaţia stării drumurilor este în dinamică şi este comunicată periodic de către Centrul Infotrafic al Poliţiei Române şi Ministerul Transporturilor’, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri AGERPRES.

În ceea ce priveşte traficul maritim şi fluvial, Bara Sulina şi Porturile Midia şi Mangalia sunt închise, iar traficul fluvial se desfăşoară cu restricţie de viteză din cauza creşterii nivelului Dunării.

De asemenea, traficul cu feribotul prin punctul de trecere a frontierei Turnu Măgurele este închis din cauza condiţiilor meteo, iar în punctul de trecere a frontierei Bechet traficul este restricţionat pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mică de 3,5 tone, acestea fiind redirecţionate prin punctul de trecere a frontierei Calafat.

‘Situaţia este centralizată şi monitorizată permanent la Centrul Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul MAI, completat cu reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de fenomenele meteo severe’, se arată în comunicat.

UPDATE 10:00 –  Trafic blocat pe un sens al DN 1 din cauza unei tamponări în lanţ

Traficul rutier este blocat, vineri dimineaţă, pe un sens de mers al DN 1, în zona Lilieşti, din cauza unei tamponări în lanţ în care a fost implicată şi o ambulanţă SMURD.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în eveniment au fost implicate cinci autovehicule, între care o ambulanţă SMURD.

Un autocamion cu remorcă a derapat, aflându-se pe marginea drumului, iar ambulanţa a oprit să vadă dacă sunt răniţi, moment în care alte patru autovehicule care circulau în spatele ei au intrat în coliziune cu aceasta, informează sursa citată.

În urma evenimentului, traficul rutier pe sensul de coborâre spre Bucureşti al DN 1 este blocat.

Potrivit Centrului Infotrafic, tot pe DN 1 la kilometrul 76, în aceeaşi localitate, a avut loc un al doilea accident rutier, în care au fost implicate două autocamioane, evenimentul petrecându-se pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de iarnă.

Nu au rezultat victime, arată sursa citată.

Traficul rutier pe DN 1 se desfăşoară, vineri, în condiţii de iarnă, pe carosabil fiind câţiva centimetri de zăpadă, iar autovehiculele deplasându-se cu viteză redusă.

UPDATE 9:30 – PMB: Arterele principale sunt curăţate în proporţie de 30%-40%

Traficul rutier în Capitală se desfăşoară vineri în condiţii de iarnă, arterele principale fiind curăţate în proporţie de 30%-40%, a informat Primăria Municipiului Bucureşti.

‘În condiţii de ninsoare abundentă şi viscol toate utilajele acţionează acum în baterie, prin pluguire, însoţite de echipaje ale Poliţiei Locale, pe arterele principale, pentru ca acestea să rămână practicabile şi să nu apară probleme deosebite în trafic. Pe parcursul nopţii operatorii au acţionat pentru împrăştierea de material antiderapant şi pluguire în zona rampelor, pantelor, podurilor, staţiilor RATB şi a arterelor din urgenţa I şi urgenţa II. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curăţate în proporţie de 30%-40%, iar pe cele secundare s-a acţionat pentru pluguire, acestea fiind practicabile’, a precizat PMB.

La ora 07,00, situaţia pe sectoare în ceea ce priveşte curăţarea arterelor principale era următoarea: Sectorul 1 – 20%; Sectorul 2 – 30%; Sectorul 3 – 30%; Sectorul 4 – 40%; Sectorul 5 – 30%; Sectorul 6 – 40%.

UPDATE 9:06 – Circulaţia pe Aeroportul Henri Coandă, perturbată: Zboruri decalate, avioanele decolează şi cu 40 de minute întârziere

Unele zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă pot înregistra întârzieri la decolare, determinate în principal de degivrarea aeronavelor, întârzieri care, punctual, pot atinge şi chiar depăşi 40 de minute, nefiind însă curse aeriene anulate, potrivit CNAB.

„Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, conform programului de zbor. Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate în principal de degivrarea aeronavelor, întârzieri care, punctual, pot atinge şi chiar depăşi 40 de minute”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), remis vineri dimineaţă MEDIAFAX.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranţă. Infrastructura aeroportuară este operaţională, fiind asigurate condiţiile pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime.

UPDATE 9:02 – CFR Călători: 41 de trenuri anulate, vineri dimineaţa

Bucureşti, 23 mar /Agerpres/ – CFR Călători a anulat vineri dimineaţă 41 de trenuri de călători din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, informează compania.

La ora 7:00, era anulate trenuri pe rutele Bucureşti Constanţa şi retur, Bucureşti-Feteşti şi retur, Bucureşti-Tulcea şi retur, Tulcea-Medgidia, Ciulniţa-Slobozia Veche şi retur, Caracal-Corabia şi retur, Lotru-Piatra Olt, Piatra Olt-Potcoava şi retur, Potcoava -Caracal şi retur, Caracal-Slatina, Statina – Piatra Olt, Piatra Olt-Craiova, Craiova-Băileşti şi retur, Roşiori-Turnu Măgurele şi retur, Alexandria-Roşiori Nord, Buzău-Constanţa şi retur, Craiova-Sibiu şi retur, Piatra Olt-Piteşti şi retur etc.

‘Pe raza Sucursalelor din S-E ţării s-a instituit Comandamentul de iarnă şi echipele feroviare din unităţi (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenţie în vederea asigurării condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. În zonele afectate au fost retrase automotoarele şi introduse locomotive diesel prevăzute cu pluguri pentru deszăpezire’, precizează reprezentanţii CFR Călători.

UPDATE 9:00 – Autostrada A2, închisă între Bucureşti şi Drajna din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii reduse

Potrivit CNAIR, începând cu ora 7.30 circulaţia rutieră a fost oprită complet, pe ambele sensururi ale autostrăzii A2, între Bucureşti şi Drajna, km 12+000 – km 105+500, scrie News.ro.

Tot pe A2 Bucureşti – Cosntanţa, la km 64, un tir a lovit glisiera mediană şi a blocat toate cele trei benzi.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă, de asemenea, că circulaţia este oprită complet pe DN7, între Goleşti şi limita cu judeţul Argeş, după ce mai multe tiruri au rămas înzăpezite, iar pe DN 13A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, din cauza viscolului a fost impusă restricţie pentru maşinile cu masa mai mare de 7,5 tone. Restricţie de tonaj a fost impusă şi pe DN 7, între Goleşti şi limita cu judeţul Argeş (în judeţul Vâlcea).

Capitala şi 14 judeţe sunt astăzi până la ora 15.00 sub cod portocaliu de ninsori abundente, ger şi viscol. Cursurile sunt suspendate în Bucureşti şi zece judeţePotrivit meteorologilor, până vineri la ora 15.00, Capitala şi 14 judeţe sunt sub cod portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol şi vizibilitate scăzută.

”În sudul Banatului şi al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h şi temporar 65…70 km/h, viscolind şi local troienind zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii”, spun meteorologii.

Din cauza condiţiilor meteo, şcolile sunt închise vineri, în Capitală şi în zece judeţe vizate de avertizările meteorologice, potrivit Ministerului Educaţiei.

Au luat decizia de suspendare a cursurilor inspectorate şcolare din Bucureşti şi din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt, Ialomiţa (cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit).

Ministerul Educaţiei precizează că orele de curs vor fi recuperate ulterior, în funcţie de calendarul stabilit de fiecare unitate de învăţământ.

În Bucureşti, părinţii care nu pot avea grijă de copii vineri, cât sunt la serviciu, îşi pot lăsa copiii la centrele şi grădiniţele deschise în Sectoarele 1, 2, 3 şi 4. În Sectorul 5 vor rămâne deschise toate unităţile de învăţământ, a anunţat Primăria.

În plus, până la ora 20.00, este cod galben de ger în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

”Ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest şi în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată”, mai anunţă meteorologii.

În sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

De altfel, Administraţia de Meteorologie a anunţat că temperaturi negative se vor înregistra în aproape toată ţara, până săptămâna viitoare, temperaturile pe timpul nopţii coborând până la -12 grade în estul Transilvaniei şi în Moldova. â

Inclusiv în Capitală vor fi temperaturi scăzute, astfel că valorile minime vor atinge -6 grade. Vântul va avea intensificări de 45-55 de kilometri pe oră şi vor fi perioade de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată.

Te-ar mai putea interesa și
Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID-19 pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu......
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...
Centrala nucleară de la Cernavodă va merge la capacitate redusă până luni seara
Centrala nucleară de la Cernavodă va merge la capacitate redusă până luni seara
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va funcționa la putere redusă din această noapte și până luni după ...
Viktor Orban a acuzat Bruxelles-ul că blochează PNRR-ul Ungariei din cauza problematicii LGBT+
Viktor Orban a acuzat Bruxelles-ul că blochează PNRR-ul Ungariei din cauza problematicii LGBT+
Premierul ungar Viktor Orban a acuzat vineri Comisia Europeană că blochează fondurile destinate Ungariei pentru planul ...