1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

Viorica Dăncilă: Vreau să adoptăm modelul german în domeniul achiziţiilor publice

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că Guvernul vrea să adopte modelul german în domeniul achiziţiilor publice.

10 mar, 2018 | ECONOMICA.net

"Prima oară a fost Strategia de la Snagov, când toată clasa politică şi întreaga societate civilă şi-au dat mâna pentru interesul naţional. Astăzi avem o nouă viziune, o nouă direcţie care trebuie introdusă în dezbaterea publică astfel încât să ajungem la consens naţional, instituţional şi politic cu privire la pilonii de dezvoltare pe termen mediu sau lung. România avea mare nevoie de o astfel de viziune, premierul şi Guvernul trebuie să aibă în vedere o direcţie clară de dezvoltare a ţării, altfel riscăm să devenim prizonierii conjuncturii şi problemelor de zi cu zi, fără să mai vedem parcursul de ansamblu al acestei ţări. Vreau să vă prezint principalele 100 de măsuri pe care le vom lua în acest an când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Am vorbit cu mulţi primari şi toţi îmi solicitau modificarea legii achiziţiilor publice şi înfiinţarea tribunalelor de achiziţii publice. Ştim cu toţii că actuala legislaţie reprezintă o piedică pentru administraţia centrală şi locală. Vreau să adoptăm modelul german în domeniul achiziţiilor, vom reduce termenul de rezolvare a contestaţiilor", a spus premierul.

Printre cele 100 de măsuri despre care a vorbit Viorica Dăncilă s-au numărat adoptarea legii finanţelor publice locale, a legii turismului, a legii lobby-ului şi modificarea legii redevenţelor.

"Olguţa, sunt convinsă că vom adopta legea pentru combaterea violentei domestice. La fiecare 30 de secunde în România o femeie este victima unui abuz fizic, psihologic sau sexual. În ultimi cinci ani, în România, au murit peste 1.000 de femei din cauza violenţei domestice. Proiectul de lege privind combaterea violenţei domestice a fost înaintat de către Guvern Parlamentului spre adoptare. Această lege armonizează toate prevederile cu Convenţia de la Istanbul. Sunt convinsă, Dana, că vom introduce dispozitivele electronice de monitorizare pentru ca femeile să nu mai moară cu ordinul de protecţie în braţe. Se va da astfel posibilitatea poliţistului să intervină deîndată pentru protejarea victimei. Anul aceasta vrem să intre în vigoare noile legi ale justiţiei", a mai arătat premierul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO