1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Viscol şi căderi masive de zăpadă în partea centrală a SUA

Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma ninsorilor abundente şi a viscolului, care s-au abătut în ultimele 24 de ore asupra regiunilor din centrul Statelor Unite ale Americii. Mai multe oficii au fost închise, în timp ce traficul este îngreunat, relatează AFP şi AP.

22 feb, 2013 | Agerpres

Cele mai afectate sunt statele Colorado, New Mexico, Arkansas, Missouri şi Kansas, unde joi au căzut până la aproximativ 40 de centimetri de precipitaţii.

Autorităţile se tem că ninsorile abundente ar putea afecta liniile de înaltă tensiune şi, în consecinţă, perturba alimentarea curentă cu energie electrică.

Guvernatorul din Missouri a declarat stare de urgenţă în acest stat lovit de intemperii, iar în Kansas au fost închise birourile publice şi şcolile.

Potrivit Associated Press, din cauza condiţiilor dificile în trafic, şi-au pierdut viaţa o tânără de 19 ani din Nebraska şi un băiat de 18 ani din din Oklahoma. Cei doi au murit în accidente separate, după ce au pierdut controlul volanului din cauza poleiului şi a vizibilităţii reduse.

Luna aceasta în statele New York, Massachusetts, Connecticut, Maine şi Rhode Island a fost declarată stare de urgenţă din cauza furtunii de zăpadă Nemo.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO