vivo a lansat în Europa cel mai nou flagship, vivo X80 Pro cu optică Zeiss. Cât va costa în România

vivo a lansat în Europa modelul de referință X80 Pro 5G, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Berlin. Noul telefon flagship le oferă utilizatorilor o experienţă premium cu funcţii de fotografiere noi şi aspect cinematografic dezvoltate împreună cu ZEISS. Bazat pe tehnologiile de fotografiere profesională folosite la seria vivo X, modelul X80 Pro, poate filma în mod cinematografic, este echipat cu cel mai nou procesor Qualcomm, un ecran AMOLED LTPO3 cu rată de refresh de 120Hz, gimbal, baterie de 4.700 mAh cu încărcare rapidă la 80W, precum şi multe alte inovații tehnologice.
Lidia Neagu - vin, 17 iun. 2022, 18:24
vivo a lansat în Europa cel mai nou flagship, vivo X80 Pro cu optică Zeiss. Cât va costa în România

Funcții de imagistică excepționale dezvoltate împreună cu ZEISS

„X80 Pro demonstrează dorința vivo de a oferi utilizatorilor inovații şi tehnologii de imagistică premium pentru dispozitive mobile. În cadrul colaborării de succes cu ZEISS, unul dintre cele mai revoluţionare branduri de optică şi optoelectronică, le oferim din nou utilizatorilor noştri o experienţă excelentă, ajutându-i să surprindă amintiri şi să realizeze fotografii şi videoclipuri de calitate, mai dinamice şi cu o perspectivă mai amplă,” a declarat a declarat Erik Zhu, director general al biroului reprezentativ vivo în România.

Smartphone-ul vivo X80 Pro oferă multiple actualizări care asigură o experienţă unică de fotografiere şi pentru prima dată, folosește moduri video cu aspect cinematografic create împreună cu ZEISS. Noua funcţie ZEISS Cinematic Video Bokeh crează un bokeh oval la folosirea raportului standard pentru filme 2,39:1, redând efectul de obiectiv cu aspect cinematografic pentru ecran lat, pentru filmări clare şi expresive. De asemenea, utilizatorii au opţiunea de bokeh video obţinut cu un obiectiv obişnuit şi pot crea videoclipuri portret cu bokeh printr-o simplă atingere. Efectul bokeh diferă în funcţie de distanţa focală, diafragmă şi distanţa de înregistrare, iar pentru un cadru obişnuit 16:9, se obţine un efect bokeh rotund.

În plus, funcția ZEISS Superb Portrait oferă acum efecte noi, precum ZEISS Cinematic Style Bokeh, permiţându-le utilizatorilor să obţină aspectul clasic de la Hollywood prin adăugarea unui efect bokeh de film pentru un raport standard de 2,39:1 combinat cu un bokeh oval alungit, similar cu ZEISS Cinematic Video Bokeh. De asemenea, efectele pot fi îmbunătăţite cu ajutorul algoritmului vivo pentru simularea unui obiectiv cinematografic şi al tehnologiei cu camere duale pentru profunzime de câmp, care combină procesarea şi zonele neclare. Prin recunoaşterea zonelor mai luminoase, este identificat cel mai luminos punct dintr-o imagine şi pot fi create urme artistice de lumină albastră, similare cu liniile albastre create de obiectivele de cinema.

vivo oferă în continuare efectele deosebite pentru scenele de noapte împreună cu funcţia ZEISS Superb Night Camera. Cu funcţii îmbunătăţite, precum Pure Night View, X80 Pro poate suprinde scene nocturne cu luminile oraşului, păstrând aspectul şi atmosfera originale dintr-un cadru. În plus, X80 Pro foloseşte XDR Photo care poate îmbunătăţi claritatea imaginilor iluminate din spate şi poate îmbunătăţi tonurile pentru a reda nuanţe mai apropiate de percepţia ochiului uman. Funcţia XDR Photo poate optimiza capacitatea de afişare a modelului X80 Pro prin evidenţierea tonurilor contrastante în fotografii pentru a scoate în evidenţă calitatea deosebită a efectului HDR. Deoarece camerele din spate ale X80 Pro sunt certificate cu ZEISS T* Coating, modelul oferă performanţă deosebită pentru scenele nocturne. ZEISS T* Coating îmbunătăţeşte transmisia luminii şi ajută la reducerea aberaţiilor precum reflexii şi artefacte.

Pentru a optimiza experiența la fotografierea cu un dispozitiv mobil, vivo X80 Pro oferă şi funcţia ZEISS Natural Color care, împreună cu primul AI Perception Engine folosit în această serie, îmbunătăţeşte claritatea culorilor şi permite ajustarea acestora şi a luminozităţii în timpul înregistrării. ZEISS Natural Color poate reproduce culorile naturale şi poate optimiza automat expunerea precisă şi nivelul de alb optim, astfel încât imaginea să redea cât mai fidel ceea ce vede ochiul uman. Funcţia actualizată oferă posibilitatea de a regla luminozitatea tonurilor pentru a reda experienţele într-un mod mai realist, mai rafinat şi mai natural. 

O experiență premium de fotografiere cu un dispozitiv mobil 

X80 Pro conţine actualizări de ultimă generaţie pentru fotografiere şi foloseşte funcţiile specifice modelelor de referință care fac din vivo brandul ideal pentru fotografia cu dispozitive mobile. Utilizatorii pot crea cu uşurinţă fotografii şi filmări uimitoare cu ajutorul inovaţiilor vivo dezvoltate pornind de la nevoile acestora.

X80 Pro folosește o cameră frontală de 32 MP şi un sistem de patru camere format dintr-o cameră principală de 50 MP ultra-sensibilă cu senzor GNV şi stabilizator optic de imagine (OIS), o cameră grandangulară de 48 MP, o cameră pentru portrete de 12 MP cu sistem gimbal şi o cameră periscopică de 8 MP. Camera pentru portrete de 12 MP cu sistem gimbal reprezintă principala actualizare, oferind mai multă performanţă şi stabilitate la filmare, iar camera principală a modelului X80 Pro conţine un senzor GNV ultra-sensibil personalizat pentru corectarea reflexiilor şi reducerea luminii dispersate, fiind folosit împreună cu lentile din sticlă cu transmisie ridicată a luminii pentru a reduce apariţia artefactelor. 

Pentru a oferi fotografilor şi videografilor o experienţă premium, X80 Pro foloseşte cel mai nou chip de imagine vivo V1+, care oferă o calitate deosebită cu ajutorul sistemului IA încorporat, pentru imagini cu aspect profesional. X80 Pro include şi o funcţie nouă: o funcţie IA pentru îmbunătăţirea filmărilor care permite dispozitivului să identifice automat modul potrivit în funcţie de condiţiile de iluminare, utilizatorii având de ales între modul video HDR şi modul nocturn, în funcţie de cadrul surprins. În plus, datorită chipului vivo V1+ utilizatorii vor avea o experienţă vizuală îmbunătăţită la afişare şi gaming.

Camera Panning este o altă funcţie nouă care îmbunătăţeşte funcţiile dinamice ale modelului X80 Pro. Aceasta foloseşte tehnologie de urmărire a portretelor pentru a reduce mişcarea nedorită a mâinilor. În plus, modul Night Sports al modelului X80 Pro le permite utilizatorilor să surprindă imagini dinamice incredibile, fiind capabil să realizeze fotografii clare chiar şi în condiţii extreme, datorită capacităţilor avansate de detectare a mişcării. 

Performanţă remarcabilă

Tehnologiile revoluționare ale vivo în domeniul fotografiei realizate cu dispozitive mobile și performanța deosebită fac din X80 Pro un smartphone puternic, creat pornind de la nevoile utilizatorilor. 

X80 Pro folosește procesorul Snapdragon 8 Gen 1, care oferă o performanţă CPU îmbunătăţită în comparaţie cu modelul vivo anterior. De asemenea, acest smartphone foloseşte LPDDR5 şi UFS3.1 îmbunătăţite pentru viteză crescută la utilizare şi accesare rapidă a memoriei de stocare. 

X80 Pro oferă tehnologia Ultra Large Liquid Cooling Vapor Chamber care permite răcirea pe o suprafaţă extinsă, ceea ce ajută la funcţionarea neîntreruptă a smartphone-ului atunci când foloseşte funcţii solicitante precum jocuri cu grafică detaliată sau redarea înregistrărilor video. 

Creat pornind de la nevoile utilizatorilor, noul X80 Pro foloseşte o baterie îmbunătăţită, potrivită pentru stilul de viaţă al oricărui utilizator. X80 Pro are o baterie de 4700 mAh care poate fi încărcată atât cu încărcătorul FlashCharge de 80W, cât şi cu încărcătorul FlashCharge wireless de 50W. Cu o baterie atât de mare, X80 Pro poate fi încărcat complet în doar 36 de minute.

În plus, X80 Pro foloseşte noul senzor 3D ultrasonic mare pentru amprentă care asigură un proces incredibil de rapid de citire a amprentei, astfel încât înregistrarea amprentei poate fi realizată printr-o singură atingere. De regulă, scanarea optică a amprentei într-un singur punct pe afişaj necesită între 15 şi 20 de atingeri. După ce amprenta a fost înregistrată, utilizatorul va avea parte de cea mai rapidă experienţă de deblocare a unui smartphone, în doar 0,2 secunde. Zona de recunoaştere este de 11,1 ori mai mare decât cea a unui senzor optic obişnuit folosit la citirea amprentei şi încorporat în afişaj, pentru o experienţă îmbunătăţită la deblocare. 

Experienţă de gaming captivantă

X80 Pro vine cu actualizări noi, asigurând experienţe de gaming captivante. Smartphone-ul foloseşte un Motor linear mare X-Axis, compatibil cu algoritmul pentru vibraţii dezvoltat de vivo, care activează vibrarea discretă dar puternică a telefonului în timpul jocurilor. Viteza de răspuns a modelului X80 Pro la pornire-oprire a crescut cu 20%, oferind o vibraţie mai pronunţată pentru o experienţă de gaming mai plăcută.

Difuzorul Dual Stereo împreună cu basul puternic oferă un sunet perfect echilibrat, X80 Pro fiind primul smartphone vivo din seria X de pe piaţa europeană care foloseşte boxe duale. 

Design compact cu aspect modern şi rezistenţă la apă

Inspirată de aparatele foto profesionale, forma pătrată cu colţuri rotunjite a modulului de camere din spate este încorporată în design-ul general al modelului X80 Pro pentru a aminti de funcțiile de fotografiere profesională ale seriei X. Rama rotundă a lentilelor reprezintă o invitaţie de a vedea lumea printr-o cameră foto şi evidenţiază excelenţa optică a companiei ZEISS.

X80 Pro este disponibil în nuanţa Cosmic Black, ce reprezintă întinderea şi profunzimea cerului nocturn, dar şi vitalitatea şi puterea nemărginită a universului. 

X80 Pro vine cu un încărcător vivo standard (adaptor FlashCharge 20V / 4A) care permite o putere de încărcare de până la 80W. Încărcătorul vivo FlashCharge wireless permite o putere de încărcare de până la 50W. Puterea de încărcare actuală se modifică în timpul încărcării în funcție de condițiile și de modul de utilizare. Încărcătorul vivo FlashCharge wireless de 50W poate fi achiziționat separat.

Preţ şi disponibilitate

vivo X80 Pro va fi disponibil în Europa începând cu data de 15 iunie 2022.

În România, smartphone-ul va fi disponibil la finalul lunii iunie la prețul recomandat de 5.499 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...