1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Volkswagen a ajuns la un acord pentru repararea sau răscumpărarea a 80.000 de automobile diesel în SUA

Grupul auto german Volkswagen AG a ajuns la un acord cu autorităţile americane de reglementare pentru repararea sau răscumpărarea a 80.000 de automobile mărcile Audi, Porsche şi Volkswagen echipate cu un motor diesel de 3.0 litri, au declarat marţi pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

15 noi, 2016 | Agerpres

Conform acestui acord, grupul Volkswagen va răscumpăra un număr de aproximativ 20.000 de SUV-uri mai vechi mărcile Audi şi Volkswagen şi de asemenea va soluţiona o problemă de software la aproximativ 60.000 de autoturisme şi SUV-uri noi mărcile Porsche, Audi şi Volkswagen, au precizat sursele.

Volkswagen a acceptat deja să plătească o sumă de 10,3 miliarde de dolari pentru a răscumpăra până la 475.000 de automobile echipate cu un motor diesel de 2.0 litri însă până acum nu a ajuns la un acord pentru cei care au un automobil echipat cu un motor mai mare. Un eventual acord cu aceştia din urmă ar reprezenta un pas important în soluţionarea unei crize care a izbucnit anul trecut când grupul german a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Începând din 2015 Volkswagen nu are voie să mai vândă vehicule diesel în SUA şi până acum nu a luat încă o decizie dacă va relua comercializarea acestor vehicule pe piaţa din SUA.

În România, recent, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a informat că autorităţile române nu au iniţiat niciun demers pentru sprijinirea românilor care deţin autoturisme Volkswagen, în sensul despăgubirii acestora în urma prejudiciilor suferite după ce constructorul auto german a instalat în mod ilegal softuri care au permis manipularea testelor privind stabilirea standardelor de emisii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO