Volkswagen numeşte noi directori în încercarea de a depăşi scandalul emisiilor

Grupul german Volkswagen a numit miercuri noi directori la departamentele de dezvoltare tehnică, achiziţii şi personal, în încercarea de a depăşi scandalul emisiilor, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - mie, 09 dec. 2015, 19:23
Volkswagen numeşte noi directori în încercarea de a depăşi scandalul emisiilor

La brandul Volkswagen, cea mai mare divizie a grupului german, departamentul de dezvoltare tehnică va fi condus de Frank Welsch, inginer la Skoda, în timp ce Ralf Brandstaetter, care lucrează de 22 de ani în cadrul grupului VW, va fi şeful achiziţiilor, a anunţat cel mai mare producător auto european. Numirile vor intra imediat în vigoare.

De asemenea, Board-ul de supervizare l-a numit pe Karlheinz Blessing, directorul general al producătorului german de oţel Dillinger Huette, în funcţia de şef al personalului grupului german. Blessing va avea un contract pe cinci ani care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016. Fostul şef al personalului, Horst Neumann, s-a pensionat la 30 noiembrie.

Miercuri, acţiunile VW au urcat cu 5%, la 129,80 euro, la Bursa de la Frankfurt, după ce grupul german a anunţat că mai puţine maşini noi decât a estimat iniţial au un nivel subestimat al consumului de combustibil şi al emisiilor de dioxid de carbon. Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

‘Doar un număr redus de maşini noi au ajustate datele din catalog privind consumul de dioxid de carbon (CO2)’, aproximativ 36.000 de vehicule, se arată în comunicatul Volkswagen.

Luna trecută, Volkswagen a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de maşini, mărcile VW, Seat, Skoda şi Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor şi la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, a îmbunătăţit estimarea anuală de profit, după rezultate trimestriale peste aşteptări, şi a anunţat că intenţionează să returneze......
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Euro începe ziua aproape de nivelul anunţat ieri de Banca Naţională. Dolarul creşte uşor.
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele plătite sunt aproape neglijabile
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele ...
Că majoritatea covârșitoare a românilor nu își asigură locuința decât dacă este obligatoriu este un lucru cunoscut, ...
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
Volumul tentativelor de ransomware stabilește un record în prima jumătate a anului, şi a ajuns la 304,7 de milioane, ...