Volkswagen: Problema emisiilor de dioxid de carbon a fost în mare măsură clarificată

Grupul Volkswagen a clarificat în mare măsură problema emisiilor de dioxid de carbon, a anunţat, miercuri, producătorul auto într-un comunicat de presă, precizând totodată că nu au fost constatate modificări nelegale ale valorilor declarate pentru consumul de combustibil şi emisii de dioxid de carbon, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 09 dec. 2015, 21:10
Volkswagen: Problema emisiilor de dioxid de carbon a fost în mare măsură clarificată

‘La doar o lună de la momentul la care au fost ridicate întrebări cu privire la valorile emisiilor de dioxid de carbon măsurate pentru anumite modele ale Grupului, Volkswagen a clarificat în mare măsură chestiunea. În urma unor investigaţii interne detaliate şi a verificării măsurătorilor, acum este cert că aproape toate aceste versiuni de modele corespund în ceea ce priveşte valorile emisiilor de CO2 determinate iniţial. Aceasta înseamnă că aceste autovehicule pot fi introduse pe piaţă şi comercializate fără niciun fel de limitări’, se arată în comunicatul Volkswagen.

Conform sursei citate, nu se confirmă suspiciunile că cifrele valorilor consumului de combustibil ale autovehiculelor din producţia actuală ar fi fost modificate în mod nelegal, iar la reluarea măsurătorilor interne au fost constatate uşoare devieri, la doar nouă variante de modele ale mărcii Volkswagen.

‘Până la Crăciun, aceste versiuni de model vor fi măsurate încă o dată de o instituţie tehnică neutră, sub supervizarea autorităţilor competente. În cazurile pentru care este confirmată corectitudinea cifrelor iniţiale, nu vor exista niciun fel de consecinţe. Aceste autovehicule pot fi oferite spre vânzare de către distribuitori, fără niciun fel de restricţii. Pentru numărul mic de modele auto la care există devieri, valorile de omologare vor fi adaptate prin derularea procedurilor uzuale’, se menţionează în comunicat.

Volkswagen susţine că a prezentat aceste rezultate comisiei de investigaţie a Guvernului Federal German şi Autorităţii Naţionale Germane pentru Transport Motorizat (KBA) şi precizează că cifra de aproximativ 800.000 de autovehicule aflate sub suspiciune, publicată iniţial de către Grupul Volkswagen, nu a fost confirmată.

Devieri au fost constatate la măsurile interne doar la nouă variante de model şi sunt în medie de doar câteva grame de CO2, ceea ce corespunde unei creşteri a consumului măsurat în ciclul NEDC de aproximativ 0,1 până la 0,2 litri de combustibil la 100 de kilometri.

Potrivit companiei, cu o producţie anuală de circa 36.000 de autovehicule, aceste variante de model înseamnă doar aproximativ 0,5 procente din volumul autovehiculelor mărcii Volkswagen.

‘Mărcile membre ale Grupului, Audi, SKODA şi SEAT, au convenit de asemenea asupra unei proceduri similare cu autorităţile de omologare competente, pentru autovehiculele aflate iniţial în discuţie. Valorile consumului real pentru clienţi nu se modifică şi nu sunt necesare niciun fel de modificări tehnice la autovehicule. Impactul negativ asupra veniturilor, de 2 miliarde de euro, estimat iniţial, nu a fost confirmat. Un eventual impact economic minor, depinde de rezultatele repetării măsurătorilor care urmează a fi efectuate’, se mai spune în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de lei, faţă de 28,99 miliarde de lei sau 1,67% din......
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, afirmă ministrul apărării rus
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are ...
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O 'forţă de reacţie rapidă' a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată ...
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că mecanismul privitor la implementarea salariului minim european va începe ...