Volkswagen şi-a îmbunătăţit estimările pentru 2017, după veniturile record din 2016

Grupul auto german Volkswagen a revizuit în creştere estimările privind veniturile din acest an şi a menţinut prognoza privind o marjă de profit de 6-7%, în 2017, transmit Bloomberg, DPA şi Reuters.
Economica.net - vin, 28 iul. 2017, 07:13
Volkswagen şi-a îmbunătăţit estimările pentru 2017, după veniturile record din 2016

Cel mai mare producător auto european se aşteaptă ca veniturile din acest an să depăşească cu 4% nivelul record de anul trecut, de 217 miliarde de euro (254 miliarde de dolari).

În trimestrul doi din acest an, profitul înainte de taxe al VW a urcat cu 3,7%, la 4,55 miliarde de euro (5,34 miliarde de dolari), de la 1,90 miliarde de euro în perioada similară din 2016, depăşind estimările analiştilor, de 4,49 miliarde de euro.

Marja de profit a brandului VW a urcat la 4,4% în perioada aprilie – iunie 2017, de la 2,9% în trimestrul doi din 2016 depăşind ţinta de cel puţin 4% stabilită pentru anul 2020, dar încă sub nivelul rivalelor PSA Peugeot Citroen şi Renault.

În trimestrul doi din 2017, vânzările VW au crescut cu 4,7%, la 59,7 miliarde de euro, în timp ce profitul net a urcat la 3,19 miliarde de euro, comparativ cu 1,21 miliarde de euro în perioada similară din 2016.

Un alt semn al redresării este indicat de faptul că Volkswagen nu a mai anunţat provizioane suplimentare pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor. Până acum, VW a pus deoparte 22,6 miliarde de euro pentru a acoperi costurile amenzilor, compensaţiilor şi reparării vehiculelor.

Joi, pe Bursa de la Frankfurt, acţiunile Volkswagen au scăzut cu 1,3%, la 134,85 de euro, în timp ce rivalele germane Daimler şi BMW înregistrau un declin de 0,7%, respectiv 1,1%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Dacia Spring a intrat direct pe locul 9 pe piața auto italiană
Dacia Spring a intrat direct pe locul 9 pe piața auto italiană
Livrările Dacia Spring pe anumite piețe europene au debutat în luna septembrie, iar rezultatele sunt mult peste așteptări.
Ce se va întâmpla cu platformele de sharing din România și din lume în următorul an? Uber, Bolt și compania sunt în pericol, dacă nu se schimbă nimic
Ce se va întâmpla cu platformele de sharing din România și din lume în următorul an? Uber, Bolt și compania sunt în ...
Piața asigurărilor va avea un rol esențial în viitorul economiei de tip colaborativ (sharing), care s-a dezvoltat masiv ...
Producătorul de oţet Acetica-Company, controlat de familia Roman care deţine fabrica de lactate Romfulda Prod, se divizează parţial
Producătorul de oţet Acetica-Company, controlat de familia Roman care deţine fabrica de lactate Romfulda Prod, se divizează ...
Producătorul de oţet Acetica-Company din Bistriţa Năsăud urmează să se divizeze, potrivit proiectului de divizare ...