Volumul lucrărilor de construcţii a crecut cu 5%, în primele cinci luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5% pe seria brută, în primele cinci luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2015, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - mie, 13 iul. 2016, 07:20
Volumul lucrărilor de construcţii a crecut cu 5%, în primele cinci luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, ca serie brută, cu 5,0%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 14,5%, respectiv cu 3,7%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4,8%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 8,8%, respectiv cu 3,2%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 4,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 16,7%, respectiv cu 1,8%. La lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o scădere cu 3,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 12,4%, respectiv cu 3,4%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,2%, spune INS.

În luna mai, comparativ cu aprilie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 6,2%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale, cu 34,0%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 3,7%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 0,3%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale, cu 20,3%, clădirile rezidenţiale, cu 3,6%, şi la construcţiile inginereşti, cu 0,5%.

În ceea ce priveşte comparaţia cu aceeaşi lună din 2015, volumul a crescut, ca serie brută, cu 8,9%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 16,6%, lucrările de construcţii noi cu 8,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,9%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 15,1%, respectiv cu 9,4%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 3,7%.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...