Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 22,3% în septembrie – date provizorii

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în luna septembrie a acestui an faţă de luna precedentă, atât ca serie brută (plus 22,3%) cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (plus 7,8%), potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate marţi.
Economica.net - mar, 11 nov. 2014, 08:30
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 22,3% în septembrie - date provizorii

În primele nouă luni, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,8%, respectiv cu 11,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie Agerpres.

Potrivit INS, în luna septembrie 2014, avansul volumului lucrărilor de construcţii (serie brută) a fost determinat de creşterea la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 28,4%, lucrările de construcţii noi cu 23,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 5%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri astfel: construcţiile inginereşti cu 28,6%, clădirile rezidenţiale cu 19% şi la clădirile nerezidenţiale cu 15%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2014, comparativ cu luna august 2014, a înregistrat o creştere cu 7,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 10,5%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,6%. Pe obiecte de construcţii, au crescut construcţiile inginereşti cu 15%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 8,1%, respectiv cu 2,4%.

Conform datelor INS, pe elemente de structură, ca serie brută, în primele nouă luni, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 19,7%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,2% şi lucrările de construcţii noi cu 7,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 26%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 31,2%, respectiv cu 10,3%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 11,7%, în primele nouă luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 19,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13% şi la lucrările de construcţii noi cu 10,5%. Pe obiecte de construcţii au scăzut construcţiile inginereşti cu 28,3%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 33,6%, respectiv cu 8,1%.

Faţă de luna septembrie a anului trecut, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în septembrie 2014 cu 3,5%. Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au crescut cu 13,1%. Scăderi au avut loc la lucrările de reparaţii capitale cu 19,6% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,4%. Pe obiecte de construcţii, la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 28,6%, respectiv cu 24,9%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 11,3%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2014, comparativ cu luna septembrie 2013, a scăzut cu 1,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 4,4%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 9,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 14%. La clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale a crescut cu 18,9%, respectiv cu 17,4%.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...