1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Imobiliare

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 23%, în S1

Construcţiile noi, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, respectiv de reparaţii capitale au contribuit la creşterea cu 23% a volumului total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, în primele şase luni ale anului, reiese din datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

14 aug, 2019 | Agerpres

Pe elemente de structură, construcţiile noi au crescut cu 30,3%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente - cu 11,8% şi lucrările de reparaţii capitale - cu 0,4%.

De asemenea, pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcţii la clădiri nerezidenţiale, cu 39%, la clădiri rezidenţiale (+31,8%) şi la lucrările de construcţii inginereşti (+10%).

Potrivit INS, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, în S1, cu 15,9%, creştere generată de volumul lucrărilor de construcţii noi, avans de 24,7%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente - plus 2,3% şi lucrările de reparaţii capitale - plus 2,2%. Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază majorarea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale, cu 32,2%, clădirile rezidenţiale (+28,7%) şi la construcţii inginereşti (+5%).

Datele oficiale relevă, totodată, că, în iunie 2019 faţă de iunie 2018, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 21,9%, respectiv cu 22,2%, ca serie ajustată.

În ansamblu, pe elemente de structură, ca serie brută, au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii noi (+25,7%), lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+18,5%) şi lucrărilor de reparaţii capitale (+ 4,9%). În plus, pe obiecte de construcţii, volumul de lucrări la clădiri nerezidenţiale a crescut cu 30,5%, la clădiri rezidenţiale, cu 25,1% şi la construcţii inginereşti, cu 16,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de construcţii noi (+28,3%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+6,1%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+5,1%). În funcţie de obiectele de construcţii, statistica oficială indică majorări ale volumului lucrărilor de construcţii în cazul clădirilor nerezidenţiale (+31,8%), clădirilor rezidenţiale (+28,3%) şi construcţiilor inginereşti (+15%).

În ceea ce priveşte situaţia la nivel comparativ iunie 2019 - mai 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută (+6,7%), dar a scăzut ca serie ajustată cu 2,8%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO