Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,7%, în februarie 2016

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în februarie 2016 comparativ cu aceeaşi lună din anul 2015, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,7%, respectiv cu 5,7%, conform datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - vin, 15 apr. 2016, 07:08
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,7%, în februarie 2016

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 37,6%, lucrările de construcţii noi cu 7,6% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 17,2%, clădirile rezidenţiale cu 17% şi la construcţiile inginereşti cu 0,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 57,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 4,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 40,9%, clădirile nerezidenţiale cu 19,1% şi la construcţiile inginereşti cu 1,5%.

În primele două luni din 2016, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de anul precedent, pe total, ca serie brută, cu 4,3%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,6%, lucrările de reparaţii capitale cu 4,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,2%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,2%, respectiv cu 6,8%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 5,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 20,4%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale cu 28,6%, clădirile nerezidenţiale cu 6,5% şi la construcţiile inginereşti cu 5,6%.

În februarie 2016 comparativ cu luna anterioară, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 32,7%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de construcţii noi cu 39,3%, lucrările de reparaţii capitale cu 36% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,8%. Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale cu 45,1%, construcţiile inginereşti cu 33,3% şi la clădirile rezidenţiale cu 9,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat o creştere cu 5,1%, evidenţiată în lucrările de reparaţii capitale cu 27,3%, lucrările de construcţii noi cu 11,4% şi la lucrările de întreţinere reparaţii curente cu 7,5%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 25,5%, respectiv cu 1,9%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 0,3%.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...