Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,7%, în februarie 2016

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în februarie 2016 comparativ cu aceeaşi lună din anul 2015, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,7%, respectiv cu 5,7%, conform datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - vin, 15 apr. 2016, 07:08
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,7%, în februarie 2016

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 37,6%, lucrările de construcţii noi cu 7,6% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 17,2%, clădirile rezidenţiale cu 17% şi la construcţiile inginereşti cu 0,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 57,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 4,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 40,9%, clădirile nerezidenţiale cu 19,1% şi la construcţiile inginereşti cu 1,5%.

În primele două luni din 2016, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de anul precedent, pe total, ca serie brută, cu 4,3%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,6%, lucrările de reparaţii capitale cu 4,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,2%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,2%, respectiv cu 6,8%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 5,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 20,4%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale cu 28,6%, clădirile nerezidenţiale cu 6,5% şi la construcţiile inginereşti cu 5,6%.

În februarie 2016 comparativ cu luna anterioară, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 32,7%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de construcţii noi cu 39,3%, lucrările de reparaţii capitale cu 36% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,8%. Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale cu 45,1%, construcţiile inginereşti cu 33,3% şi la clădirile rezidenţiale cu 9,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat o creştere cu 5,1%, evidenţiată în lucrările de reparaţii capitale cu 27,3%, lucrările de construcţii noi cu 11,4% şi la lucrările de întreţinere reparaţii curente cu 7,5%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 25,5%, respectiv cu 1,9%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 0,3%.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înţeles că ţara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel şi în privinţa Suediei, într-o întâlnire televizată......
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Jean-Philippe Imparato, directorul executiv al mărcii Alfa Romeo din grupul Stellantis, consideră că piața americană ...
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un ...
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este obligat de lege să o cumpere
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este ...
Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune ...