Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele nouă luni, cu 1,9% – serie brută

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 1,9%, în primele nouă luni din 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, datorită lucrărilor de construcţii noi (+4,5%) şi a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+3,9%), potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 14 nov. 2016, 09:25
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele nouă luni, cu 1,9% - serie brută

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 13,8%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale, cu 2,8%, la construcţiile inginereşti, cu 2,3%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 0,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 3,4%, în primele nouă luni din 2016, comparativ cu perioada similară din 2015. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 9,1%, respectiv cu 3,4%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 8,0%, la clădirile rezidenţiale cu 1,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut în luna septembrie a acestui an, faţă de luna corespunzătoare din 2015, ca serie brută, cu 0,7%, datorită lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+ 3,1%) şi a construcţiilor noi (+ 2,1%).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,6% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,1%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,7% şi lucrările de construcţii noi cu 2,2%.

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,8%, la clădirile rezidenţiale cu 3,2% şi la construcţiile inginereşti cu 1,5%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în septembrie 2016 comparativ cu luna anterioară, ca serie brută, cu 18,5%, creştere evidenţiată pe lucrările de reparaţii capitale cu 28,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 14,6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a urcat la clădirile nerezidenţiale, cu 33,2%, la construcţiile inginereşti, cu 13,2%, şi la clădirile rezidenţiale, cu 10,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 2,4%, creştere evidenţiată pe lucrările de reparaţii capitale (+17,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu (+5,2%) şi la lucrările de construcţii noi cu (+3,%).

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 14,9% şi la construcţiile inginereşti cu 2,6%.

Scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale, cu 4%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
FBI percheziționează casa din Washington a oligarhului rus Oleg Deripaska
FBI percheziționează casa din Washington a oligarhului rus Oleg Deripaska
FBI derulează "activităţi de aplicare a legii" la locuinţa oligarhului rus Oleg Deripaska (foto) de la Washington, informează ...
Programul Comisiei Europene pentru 2022 include o iniţiativă privind un venit minim adecvat
Programul Comisiei Europene pentru 2022 include o iniţiativă privind un venit minim adecvat
Comisia Europeană a adoptat marţi programul de lucru pentru 2022, care stabileşte următoarele etape ale agendei sale ...
Ioana Mihăilă și George Cățean au primit avize negative din parte comisiilor parlamentare pentru funcțiile de miniștri ai Sănătății și Agriculturii
Ioana Mihăilă și George Cățean au primit avize negative din parte comisiilor parlamentare pentru funcțiile de miniștri ...
Ioana Mihăilă a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Sănătăţii din partea comisiilor de specialitate ...