Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,1% în primele cinci luni. Sectorul rezidenţial, plus de 28,5%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 23,1% în primele cinci luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,5%, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică.
Economica.net - lun, 15 iul. 2019, 06:34
Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,1% în primele cinci luni. Sectorul rezidenţial, plus de 28,5%

Conform INS, pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+30,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,6%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale cu 39,9%, clădirile rezidenţiale cu 33,1% şi la lucrările de construcţii inginereşti cu 7,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,5%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de construcţii noi, cu 23,6%, al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,6% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 1,2%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 31,7%, clădirile rezidenţiale cu 28,5% şi la construcţii inginereşti cu 2,8%.

În luna mai 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 5,8%, creştere evidenţiată la toate elementele de structură: lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (+14,1%), lucrări de reparaţii capitale (+8,2%) şi construcţii noi (+3,3%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică o creştere a volumului lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale cu 10,8% şi a construcţiilor inginereşti cu 9,3%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 0,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut cu 7,6%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-12,0%) şi la lucrările de construcţii noi (-10,5%).

Volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente a crescut cu 3,7%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică o scădere a volumului lucrărilor de construcţii inginereşti cu 11,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,5%. Creştere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 5,9%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 25,5%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la volumul lucrărilor de construcţii noi (+31,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+24,7%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,5%.

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale cu 59,3%, clădiri rezidenţiale cu 52,2% şi construcţii inginereşti cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 25,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,7%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,3%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale (+55,5%) şi la clădirile rezidenţiale (+49,0%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,1%.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...