Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 17,8% în primele patru luni

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 17,8% în primele patru luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, un avans semnificativ, de 25,6%, fiind înregistrat la lucrările de construcţii noi, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică.
Economica.net - vin, 14 iun. 2019, 08:30
Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 17,8% în primele patru luni

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 1% iar lucrările de întreţinere şi reparaţii cu 0,4%.

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcţii la clădiri rezidenţiale, cu 26,9%, la clădiri nerezidenţiale, cu 20,2% precum şi creşteri ale volumului de lucrări de construcţii inginereşti, cu 11,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 10,5%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de construcţii noi, cu 19,3% şi al lucrărilor de reparaţii capitale, cu 3,9%. Volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente a scăzut cu 5,2%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale, cu 23,3%, la clădirile nerezidenţiale, cu 14,9% şi de construcţii inginereşti, cu 4,7%.

În luna aprilie 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%.

Ca serie brută, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 9%, creştere evidenţiată la toate elementele de structură: lucrări de reparaţii capitale (+26,8%), lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (+17,9%) şi construcţii noi (+5,1%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică o creştere a volumului construcţiilor inginereşti cu 31,2%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 8,1% iar la clădirile rezidenţiale cu 2,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,2%, creştere susţinută de lucrările de reparaţii capitale (+28%) şi de lucrările de construcţii noi (+2,9%). Volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente a scăzut cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică o creştere a volumului lucrărilor de construcţii inginereşti cu 16,9% dar şi reduceri ale volumului lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale, cu 8,1%, respectiv la clădirile nerezidenţiale, cu 6,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 33,4%, respectiv cu 25,5%.

Ca serie brută, pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la volumul lucrărilor de construcţii noi (+40,8%), al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+20,4%) şi al celor de reparaţii capitale (+11,4%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: construcţii inginereşti, cu 36,6%, clădiri nerezidenţiale, cu 32,9% şi clădiri rezidenţiale, cu 27,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 25,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de construcţii noi cu 34,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 7,9%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale (+29,4%), de construcţii inginereşti (+26,1%) şi la clădirile rezidenţiale (+24,4%).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...