Voronin, nemulţumit de vizita lui Traian Băsescu în R.Moldova

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a arătat nemulţumit, joi, în plenul Parlamentului moldovean de invitaţia adresată preşedintelui român, Traian Băsescu, de a vizita R.Moldova, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.
Economica.net - joi, 04 iul. 2013, 10:29
Voronin, nemulţumit de vizita lui Traian Băsescu în R.Moldova

„Cine l-a invitat în (Republica) Moldova pe acest Băsescu, nu ştiu cine mai este în România. Dacă el niciodată nu a recunoscut R.Moldova, nu recunoaşte însăşi denumirea de moldoveni şi limba moldovenească”, a declarat Voronin în plenul Parlamentului.

Intervenţia sa a fost întreruptă de deputaţii din cadrul coaliţiei de guvernare, care au început să tropăie şi să bată cu pumnii în mese.

„Eu nu ies aşa de des şi nu vă obosesc. Voi puteţi să vă dezbrăcaţi şi de pantaloni, să vă aşezaţi jos şi să bateţi cu ce vreţi. Nu văd niciun sens ca această persoană, încă nu se ştie dacă e trează sau beată, să vină la noi”, a continuat preşedintele PCRM, citat de portalul Unimedia.info.

Deputatul PLDM Ion Butmalai a ţinut să-i amintească lui Voronin că în 2005 a devenit preşedinte al Republicii Moldova şi datorită lui Băsescu. Liberal-democratul s-a referit la faptul că în 2005 preşedintele României ar fi îndemnat politicienii să susţină candidatura lui Vladimir Voronin pentru a preîntâmpina perpetuarea crizei politice.

Declaraţia lui Voronin a provocat un val de replici în sala Parlamentului, iar Voronin a răspuns: „Liniştiţi-vă, românilor”.

„Azi, comuniştii au consumat un drog necunoscut. Drogul cere o analiză profundă”, a declarat, la rândul său, deputatul liberal-democrat Alexandru Cimbriciuc.

În momentul în care Voronin vorbea la microfon, întregul grup parlamentar al PCRM i s-a alăturat acestuia.

Preşedintele României, Traian Băsescu, va efectua, pe 17 iulie, o vizită oficială la Chişinău. El va avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului Igor Corman, cu premierul Iurie Leancă, dar şi cu alţi lideri politici. Tototdată, Băsescu se va întâlni şi cu reprezentanţii societăţii civile.

Preşedintele României urma să meargă la Chişinău la 1 februarie, dar vizita a fost contramandată din cauza stării de sănătate a omologului său moldovean, Nicolae Timofti, operat de colecist.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...