VW: Investigaţiile privind scandalul emisiilor avansează, sunt implicaţi puţini angajaţi

Numai un grup redus de angajaţi ai grupului Volkswagen sunt responsabili pentru instalarea, în SUA, a softului care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale, şi nu există indicii că membrii boardului au fost implicaţi în cea mai mare criză din istoria companiei, a anunţat, joi, VW, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 10 dec. 2015, 14:41
VW: Investigaţiile privind scandalul emisiilor avansează, sunt implicaţi puţini angajaţi

Preşedintele Hans Dieter Poetsch a declarat că investigaţiile externe derulate de firma americană Jones Day avansează, dar scandalul a fost rezultatul ‘unui lanţ de erori’ şi va dura câteva luni până când vor fi descoperiţi vinovaţii.

VW a adoptat măsuri pentru îmbunătăţirea supervizării softului motoarelor pentru a evita pe viitor orice manipulare a testelor. În ciuda scandalului emisiilor, comenzile de la începutul anului şi până acum au crescut cu 3,5%, iar directorul general Matthias Mueller şi-a exprimat încrederea că persoanele care achiziţionează automobile nu sunt afectate de scandal şi vor continua să cumpere vehicule VW şi în viitor.

De asemenea, VW intenţionează să adopte o nouă structură corporatistă de la începutul lui 2017 şi vor fi păstrate toate cele 12 branduri.

Actuala criză reprezintă o oportunitate pentru VW în privinţa introducerii unor schimbări structurale, în urma cărora diviziile regionale şi brandurile vor avea mai multă putere, a explicat Mueller.

Joi, la Bursa de la Frankfurt, acţiunile Volkswagen au scăzut cu 0,2%, la 131,55 euro. Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 de miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...