VW se bazează pe China pentru a contracara efectele generate de scandalul emisiilor

Planurile Volkswagen de majorare a cheltuielilor în China, cu 22 miliarde de euro (24,2 miliarde de dolari), în următorii cinci ani nu sunt afectate de reducerile de costuri, a anunţat vineri grupul german, demonstrând astfel importanţa celei mai mari pieţe ale sale în atenuarea efectelor scandalului emisiilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 30 oct. 2015, 20:44
VW se bazează pe China pentru a contracara efectele generate de scandalul emisiilor

Joi, grupul Volkswagen a anunţat revizuirea cheltuielilor de investiţii în întreaga lume, după ce problemele legate de motoarele trucate i-au provocat pierderi operaţionale de 3,48 miliarde de euro în trimestrul al treilea, acestea fiind primele pierderi trimestriale înregistrate de cel mai mare producător auto european în ultimii 15 ani.

În 2015 şi 2016, VW va moderniza aproximativ 70% din vehiculele ce vor fi vândute în China şi va lansa peste 30 de modele pe cea mai mare piaţă auto din lume. Grupul german vrea să-şi extindă capacitatea de producţie din China de la trei milioane de vehicule în 2014 la cel puţin cinci milioane de unităţi.

VW are nevoie de expansiunea din China pentru a compensa măcar parţial costurile rechemărilor la service. Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Costurile legate de scandalul emisiilor ar putea ajunge la 78 miliarde de euro, avertizează analiştii.

Volkswagen ar putea fi nevoit să pună deoparte o sumă mai mare faţă de provizioanele de 6,5 miliarde de euro alocate până acum pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluării, dacă sunt afectate vânzările de maşini, a afirmat săptămâna trecută noul director general al companiei, Matthias Mueller.

‘Vom continua să ne menţinem angajamentul faţă de planurile noastre de investiţii în China, inclusiv în privinţa capacităţilor de producţie’, a precizat un purtător de cuvânt al VW China.

Investiţiile vor fi realizate împreună cu partenerii VW din societăţile mixte din China, SAIC Motor Corp şi FAW Car Co.

De asemenea, lansarea în 2018 a unui model low-cost în China nu va fi amânată, a dat asigurări directorul financiar al VW, Frank Witter.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...