Wall Street a deschis în creştere puternică, în speranţa unui acord privind datoriile SUA

Acţiunile de pe Wall Street au început tranzacţiile de miercuri în creştere puternică, susţinute de efoturturile liderilor Senatului de a încheia un acord privind majorarea plafonului datoriilor, după ce o tentativă de ultim moment din Camera Reprezentanţilor a eşuat, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 16 oct. 2013, 14:33
Wall Street a deschis în creştere puternică, în speranţa unui acord privind datoriile SUA

Indicele Dow Jones este în urcare cu 0,85%, Standard&Poor’s 500 cu 0,89%, iar Nasdaq cu 0,81%.

„Dacă piaţa ar crede cu adevărat că Statele Unite vor intra în incapacitate de plată, am vedea o reacţie mult mai dramatică din partea pieţei de capital şi a celei de obligaţiuni. Aşteptările sunt ca acordul să aibă loc. Dacă nu se va întâmpla, oricât de mică ar fi eventualitatea, ar avea un impact devastator asupra încrederii”, a declarat Henk Potts, manager de fonduri la Barclays Wealth & Investment Management în Londra.

Acordul negoaciat de liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, şi cel al republicanilor, Mitch McConnell, prevede finanţarea guvernului până la 15 ianuarie şi suspendarea plafonului datoriilor până pe 7 februarie.

Propunerea va fi prezentată probabil pentru un vot în Camera Reprezentanţilor, de către preşedintele republican al acesteia, John Boehner, şi ar putea fi aprobată cu o majoritate a democraţilor şi o minoritate republicană, a afirmat Charles Dentm reprezentant de Pennsylvania, într-un interviu acordat CNN.

În lipsa unui acord, Statele Unite vor epuiza joi capacitatea de împrumut, iar guvernul ar putea să nu mai poată face unele plăţi din 22-31 octombrie.

Fitch Ratings a plasat marţi ratingul maxim AAA al SUA sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare, menţionând incapacitatea congresmenilor de a se înţelege.

„Toţi ochii sunt îndreptaţi astăzi spre Capitol Hill, în aşteptarea evoluţiilor”, a declarat Jim Reid, analist la Deutsche Bank.

Pe piaţa de capital, acţiunile Yahoo sunt în creştere cu 1,1%, Mattel cu 4,3%, în timp ce titlurile Intel sunt în declin cu 0,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...