Western Union: Un miliard de conturi bancare prin care pot fi direcţionate transferuri de bani

Western Union, unul din liderii globali în servicii de plăţi, a depăşit pragul de un miliard de conturi bancare prin care pot fi direcţionate transferuri de bani cu ajutorul platformei transfrontaliere Western Union, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - vin, 22 ian. 2016, 11:31
Western Union: Un miliard de conturi bancare prin care pot fi direcţionate transferuri de bani

‘Western Union este recunoscută ca lider global în servicii de plăti, dispunând de o reţea combinată de locaţii ale agenţilor, ATM-uri şi servicii online. Această capabilitate suplimentară care permite transferuri către peste un miliard de conturi bancare oferă consumatorilor o gamă de opţiuni fără echivalent pentru a face transferuri de bani prin Western Union’, a declarat Hikmet Ersek, preşedinte şi CEO Western Union.

‘Această capabilitate a reţelei care permite tranzacţii către cont reprezintă o evoluţie firească a platformei transfrontaliere Western Union şi face parte din strategia omni-canal prin care urmărim să câştigăm noi clienţi din segmentul celor care folosesc deja în mod curent tehnologia digitală, sunt bancarizati şi utilizează servicii pe telefonul mobil. Western Union urmăreşte activ inovarea digitală la nivelul întregii companii, extinzând, astfel, gama de opţiuni pentru consumatori privind canalele prin care pot face transferuri de bani şi facilitând incluziunea financiară în ţările în curs de dezvoltare de pe tot cuprinsul globului’, a adăugat Hikmet Ersek.

Platforma transfrontalieră Western Union reprezintă o soluţie FinTech de vârf şi una din primele folosite în industrie. Ea fructifică posibilităţile oferite de o nouă platforma web şi de aplicaţiile mobile cele mai utilizate, combinându-le cu soluţii digitale de plata pentru trimiterea şi primirea de bani şi conversia valutară pentru a oferi clienţilor acces la portofele mobile şi la un miliard de conturi bancare.

În plus, această platformă integrează şi întreaga infrastructură WU de conformitate şi reglementări legale în vigoare privind spălarea de bani şi foloseşte tehnologii big dată Hadoop de ultima generaţie pentru a facilita transferuri eficiente şi rapide de bani în întreagă reţea de peste 500.000 de locaţii ale agenţilor în 200 de ţări şi teritorii şi în reţeaua de peste 100.000 ATM-uri şi chioşcuri, precum şi online, în 33 de ţări.

Disponibilitatea serviciului şi a fondurilor depinde de anumiţi factori, cum ar fi tipul de serviciu selectat, opţiunea pentru serviciul cu livrare întârziată, termeni speciali care se aplică fiecărui serviciu, suma trimisă, ţara de destinaţie, disponibilitatea valutei respective, specificităţi legislative, anumite măsuri privind protecţia consumatorilor, cerinţe de identificare, restricţii de livrare, orare de funcţionare a locaţiei agentului şi diferenţe de fus orar.

Western Union este unul din liderii globali de pe piaţă serviciilor de plăti, care împreună cu organizaţiile sale afiliate Vigo, Orlandi Valută, Pago Facil şi Western Union Business Solutions, oferă clienţilor săi modalităţi rapide, fiabile şi uşoare de a trimite sau primi bani, de a realiza plăţi şi de a achiziţiona ordine de plata.

Începând cu 30 septembrie 2015, serviciile sub marca Western Union, Vigo şi Orlandi Valută au fost accesibile printr-o reţea comună de peste 500.000 de locaţii ale agenţilor în 200 de ţări şi teritorii şi peste 100.000 de bancomate şi chioşcuri, inclusiv capacitatea de a trimite bani către milioane de conturi bancare. În 2014, compania Western Union a efectuat 255 de milioane de tranzacţii consumer-to-consumer la nivel global, realizând transferuri totale de 85 de miliarde de dolari, efectuând 484 de milioane de plăţi comerciale.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...