Atac la Tarom: Wizz Air intră pe ruta internă Bucureşti-Cluj. Biletul costă 39 de lei

Cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air, intră în competiţia low-cost pe cursele interne, acolo unde până în toamna anului trecut, doar Tarom oferea zboruri. 
Andrada Ghira - mar, 19 ian. 2016, 12:00
Atac la Tarom: Wizz Air intră pe ruta internă Bucureşti-Cluj. Biletul costă 39 de lei

Compania aeriană Wizz Air a anunţat lansarea unor zboruri pe rute interne de pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, mişcare ce vine după anunţul gigantului Ryanair, care şi-a stabilit prima bază din România la Timişoara, de unde va opera şi zboruri spre Bucureşti. 

Una dintre rute este București-Cluj-Napoca. Zborurile vor debuta începând din 22 iulie, cu o frecvenţă  de șase zboruri pe săptămână, la prețuri ce pornesc de la 39 de lei per segment. A doua rută anunțată de companie este București-Budapesta, rută pe care Wizz air a mai operat-o în trecut, dar la care a renunțat. Zborurile spre Budapeste vor începe din 19 septembrie, iar prețurile sunt de 99 de lei/segment. 

Wizz Air este a treia companie low-cost care operează de pe aeroporturile româneşti şi care intră şi pe segmentul curselor interne ale Tarom, monopolizat până acum de Tarom. În prezent, Tarom zboară de la Bucureşti spre Cluj-Napoca (cu preţuri între 156 şi 241 de euro), Iaşi (cu preţuri între 103 şi 118 euro), Oradea (cu preţuri între 264 şi 137 euro), Satu Mare (cu preţuri între 260 şi 132 de euro), Suceava (cu preţuri între 149 şi 124 euro) şi Timişoara (cu preţuri între 233 şi 148 de euro). 

Blue Air a lansat în toamna anului trecut zborurile pe ruta Bucureşti-Iaşi, cu preţuri care concurează serios Tarom, şi care ar putea duce la reducerea numărului de călători ai CFR pe această rută. 

Cu prima bază stabilită la Timişoara, Ryanair a intrat pe o altă rută internă. 

 Wizz Air a transportat în 2015 peste 4,5 milioane de pasageri de la aeroporturile din România comparativ cu 3,9 milioane în 2014. 

În prezent, Wizz Air oferă 107 rute spre 16 ţări, din opt aeroporturi din România. În 2015, în toată reţeaua, Wizz Air a avut o creştere cu aproape 22 de procente în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, de la 15,8 milioane în 2014, la 19,2 anul trecut.

În noiembrie, Wizz Air a devenit prima companie low-cost care operează cu aeronave A321ceo cu 230 de locuri, versiunea curentă a aeronavei A320, cu 180 de locuri. Această schimbare reduce costurile de exploatare deja scăzute, ceea ce înseamnă că Wizz Air poate să ofere tarife mici pasagerilor. Wizz Air o să înceapă să opereze cu noua aeronavă A321ceo în România anul acesta.

Te-ar mai putea interesa și
Prețul galonului de benzină în SUA a depășit trei dolari, după ce acitivitatea unui distribuitor mare a fost afectată de un atac cibernetic
Prețul galonului de benzină în SUA a depășit trei dolari, după ce acitivitatea unui distribuitor mare a fost afectată ...
Pentru prima dată în ultimii şase ani, preţul mediu la benzină în SUA a ajuns miercuri la trei dolari galonul (un galon este echivalent cu 3,785 litri n.r.), pe fondul problemelor în......
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
Procurorii DIICOT au clasat partea din dosarul Romgaz care îl viza pe fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, pentru ...
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania speră să atragă în acest an până la 45 de milioane de turişti străini, adică jumătate faţă de numărul ...
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Combinatul Donalam din Călărași a anunțat miercuri că începe să facă angajări în condițiile în care sectorul ...