Alstom şi Siemens îşi vor combina diviziile feroviare (Le Monde)

Gigantul german Siemens este în negocieri avansate privind combinarea activităţilor sale feroviare cu cele ale grupului francez Alstom, într-o tranzacţie care ar putea fi anunţată în 26 septembrie, a anunţat vineri publicaţia franceză Le Monde, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 22 sept. 2017, 17:30
Alstom şi Siemens îşi vor combina diviziile feroviare (Le Monde)

 Siemens va contribui cu active feroviare evaluate la şapte miliarde de euro (8,4 miliarde de dolari) în schimbul unei participaţii de 45-50% în Alstom, a informat ziarul francez, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Reprezentanţii Siemens şi Alstom nu au comentat informaţia.

Christophe Castaner, purtător de cuvânt al Guvernului de la Paris, a afirmat vineri că Franţa nu are nimic împotriva unei potenţiale legături între Siemens şi Alstom, dacă tranzacţia nu va duce la concedieri.

Propusa combinare este discutată de reprezentanţii preşedintelui francez Emmanuel Macron şi ai cancelarului german Angela Merkel, susţine Le Monde.

În ultimele luni au apărut informaţii referitoare la fuziunea diviziilor feroviare ale Siemens cu ale grupului canadian Bombardier, noua entitate urmând să concureze cu rivalele din China.

Bombardier ar putea să preia o participaţie majoritară în operaţiunile de material rulant, iar Siemens în echipamentele de semnalizare. Pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementărilor, Siemens şi Bombardier vor oferi garanţii extinse privind locurile de muncă, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Recent, directorul concernului german Siemens, Joe Kaeser, a afirmat că un parteneriat privind contractele majore în domeniul feroviar reprezintă o posibilă alternativă la fuziuni, atunci când a fost întrebat în legătură cu progresele presupuselor negocieri cu grupul canadian Bombardier.

„Putem lucra împreună, nu trebuie întotdeauna să fie o problemă majoră de fuziuni şi achiziţii (M&A)”, le-a declarat jurnaliştilor Joe Kaeser, refuzând să confirme în mod direct în privinţa negocierilor cu Bombardier.

Şeful Siemens a explicat că firmele din domeniul feroviar trebuie să analizeze modul în care răspund concurenţei strânse din acest sector, dar nici grupul german, nici rivalele sale nu sunt sub presiune imediată pentru a acţiona.

Prin combinarea diviziilor lor feroviare, Siemens şi Bombardier vor reuşi să atenueze presiunile din partea concurenţilor chinezi, care se extind pe plan global şi ameninţă cota de piaţă a celor două companii.

Alstom, Siemens şi Bombardier au o prezenţă importantă pe piaţa din România

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...