Angela Merkel cere Franţei şi Italiei să intensifice ritmul reformelor

Reformele economice demarate în Franţa şi Italia sunt insuficiente, a apreciat cancelarul german Angela Merkel într-un interviu acordat cotidianului Die Welt, la o săptămână după ce Comisia Europeană a acordat acestor ţări un ultim răgaz pentru a lua măsuri de reducere a datoriei publice şi a deficitului bugetar, consemnează AFP.
Economica.net - Dum, 07 dec. 2014, 09:05
Angela Merkel cere Franţei şi Italiei să intensifice ritmul reformelor

Executivul european ‘a stabilit un calendar în cadrul căruia Franţa şi Italia vor trebui să prezinte măsuri suplimentare’, dar ‘le-a atras totodată în mod clar atenţia că ce au propus până în prezent nu este de ajuns, lucru cu care sunt de acord’, a punctat şefa guvernului de la Berlin în interviul publicat duminică.

Reacţia ei survine cu două zile înaintea aşteptatei sale realegeri la conducere Uniunii Creştin-Democrate (CDU), cu ocazia congresului acestei formaţiuni.

La sfârşitul lunii noiembrie, Comisia Europeană a decis că bugetele Franţei şi Italiei pe anul 2015 nu respectă regulile comunitare şi acordat guvernelor de la Paris şi Roma un ultim răgaz de trei luni pentru a începe efectiv implementarea de măsuri vizând reducerea deficitului bugetar şi a datoriei publice, în caz contrar urmând să se instituie sancţiuni împotriva lor.

Oficialii germani au criticat adesea deficitul bugetar prea ridicat al Franţei, critici ce s-au intensificat în ultimele săptămâni şi care ilustrează de asemenea divergenţele dintre Paris şi Berlin în ce priveşte politicile economice. Germania este consecventă reformelor şi politicii de austeritate, în timp ce Franţa susţine ideea unui deficit bugetar mai ridicat pentru a stimula creşterea economică.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...