Brexit: Tabăra „In” conduce în cele mai noi sondaje

Campania pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană şi-a recăpătat avansul asupra taberei rivale 'Out' (afară) înaintea referendumului de joi asupra apartenenţei la UE, potrivit unui sondaj YouGov pentru ziarul The Times miercuri, informează Reuters. Banca de investiţii JP Morgan a declarat că analiza sa a recentelor sondaje privind referendumul asupra apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană arăta pentru tabăra 'In/Remain' - pentru a rămâne în UE - un uşor avans miercuri, cu o zi înainte ca britanicii să meargă la urne.
Economica.net - joi, 23 iun. 2016, 04:39
Brexit: Tabăra

Tabăra ‘In’ conduce asupra ‘Out’ cu 51%, faţă de 49%, respectiv, după un calcul al prezenţei la vot şi intervievarea persoanelor care au răspuns iniţial ‘nu ştiu’ cum probabil vor vota, a declarat Sam Coates, redactor politic adjunct la The Times într-un mesaj pe Twitter.

Un sondaj anterior YouGov pentru The Times punea ‘Out’ înainte, aminteşte Reuters.

De asemenea, potrivit unui sondaj ComRes publicat miercuri şi citat de Reuters, campania pentru menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană şi-a extins avansul asupra taberei ‘Out’, cu o zi înaintea referendumului privind UE.

Sondajul telefonic, realizat pentru ziarul Daily Mail şi televiziunea ITV între 17 şi 22 iunie, arată că ‘In’ are un avans asupra ‘Out’ de 48%, faţă de 42% pentru ieşirea din UE.

Un sondaj ComRes anterior pentru ziarul Sun, care a fost publicat la data de 14 iunie, acorda ‘In’ un avans de doar un singur punct, aminteşte Reuters.

JP Morgan – Analiza sondajelor arată pentru ‘In’ un uşor avans

Banca de investiţii JP Morgan a declarat că analiza sa a recentelor sondaje privind referendumul asupra apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană arăta pentru tabăra ‘In/Remain’ – pentru a rămâne în UE – un uşor avans miercuri, cu o zi înainte ca britanicii să meargă la urne, informează Reuters.

‘Pe baza datelor deţinute, procesul nostru… sugerează un avans de 2 puncte procentuale în medie pentru +Remain+ în sondajele publicate în această săptămână, cu aproximativ 9% din voturi pentru indecişi’, a declarat economistul de la JP Morgan Malcolm Barr într-un e-mail.

Barr a adăugat că ‘subiectiv’ el vede o şansă de aproximativ 45% ca Marea Britanie să părăsească UE, în comparaţie cu o şansă de 25% evaluată la casele de pariuri, adaugă Reuters.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...