E oficial: salariile medicilor rezidenţi din anul I vor fi de 1.200 euro brut lunar de la 1 ianuarie 2018

Corneliu-Florin Buicu, deputat PSD şi preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, a declarat pentru ECONOMICA.NET că de la 1 ianuarie 2018, salariile de încadrare ale medicilor rezidenţi din anul I vor creşte la 1.200 euro brut lunar. Acesta ne-a asigurat că statul are suficiente resurse pentru a acorda medicilor rezidenţi creşterile salariale care de altfel au fost promise şi asumate de PSD în programul de guvernare. 
Cristina Şomănescu - lun, 13 mart. 2017, 22:22
E oficial: salariile medicilor rezidenţi din anul I vor fi de 1.200 euro brut lunar de la 1 ianuarie 2018

Potrivit legii salarizării unitare, de la 1 ianuarie 2018, medicii rezidenţi din anul I vor avea salarii de încadrare de 1.200 euro brut lunar, a spus pentru ECONOMICA.NET Corneliu-Florin Buicu, deputat PSD şi preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor. Acesta a promis ferm că banii pentru acordarea acestor creşteri salariale vor fi asiguraţi prin transferuri de la bugetul de stat şi că statul are resursele financiare necesare pentru a pune în aplicare această măsură.

Florin Buicu ne-a mai spus că PSD şi-a asumat în programul de guvernare că va acorda medicilor rezidenţi salarii de încadrare de 1.200 euro brut lunar.

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor ne-a asigurat că implementarea acestei măsuri de la 1 ianuarie 2018 este fezabilă şi realistă.

În prezent, veniturile lunare ale unui medic rezident sunt alcătuite din salariu de încadrare şi o bursă de 670 lei.  Florin Buicu ne-a mai spus că medicii rezidenţi ar putea beneficia şi de o creştere a salariului de încadrare în funcţie de vechime, care, principial, ar putea respecta diferenţele de salarizare existente deja la nivelul remuneraţiei medicilor rezidenţi, dar că Guvernul nu a stabilit nimic momentan în acest sens.

Florin Buicu a declarat recent la deschiderea Adunării Generale a Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor la Medicină, care a avut loc la Tîrgu Mureş, că Guvernul caută în prezent soluţii pentru a putea implementa creşterea salariilor de încadrare ale medicilor rezidenţi din anul I la 1.200 euro brut lunar, potrivit zi-de-zi.ro. 

Peste 36.000 de medici, medici dentişti şi farmacişti au solicitat din 2007 până în prezent certificate de conformitate pentru a putea performa în străinătate, potrivit informaţiilor pe care ni le-a comunicat Ministerul Sănătăţii.

Recent Academia Română a propus ca absolvenţii de facultate care au învăţat pe locuri bugetate să muncească în ţară pe o perioadă egală cu durata studiilor universitare subvenţionate de stat, iar în caz contrar, să restituie banii cheltuiţi de stat pentru pregătirea lor. Măsura ar contribui la scăderea exodului creierelor, spuneau academicienii în „Stategia de dezvoltare a României în următorii 201 de ani”, despre care ECONOMICA.NET a scris aici. 

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...