Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva Garanti Bank România la stabilă

Agenţia de Evaluare Financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva Garanti Bank România (GBR) la stabilă şi a confirmat, de asemenea, ratingurile instituţiei, informează, luni, banca.
Economica.net - lun, 13 feb. 2017, 17:11
Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva Garanti Bank România la stabilă

Potrivit sursei citate, ratingul pentru datorii pe termen lung al băncii a fost confirmat la ‘BBB-‘ (calificativ din categoria investment grade, recomandat pentru investiţii), cel pentru datorii pe termen scurt la ‘F3’, ratingul de suport, la ‘2’, iar ratingul de viabilitate, la ‘b+’.

Cu această ocazie, Fitch a accentuat importanţa strategică a Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) în acţionariatul Turkiye Garanti Bankasi, banca mamă a GBR.

‘Ne-am asumat un angajament solid pe piaţa locală, iar strategia noastră este să continuăm să creştem şi să ne dezvoltăm. Revizuirea perspectivei şi confirmarea ratingurilor IDR, de suport şi de viabilitate, de către Fitch confirmă planurile noastre pe termen lung’, a declarat Ufuk Tandoðan, CEO Garanti Bank România.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte şi Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deţinută de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. TGB este o bancă universală, cu peste 14 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate. În 2015, grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), a preluat acţionariatul majoritar al TGB.

Garanti Bank România oferă o serie de produse şi servicii pentru toate segmentele de business – retail, IMM şi corporate – şi este una dintre cele mai dinamice şi inovatoare bănci de pe piaţa locală.

Prezentă în România din 1998, banca a ajuns la o reţea extinsă de 84 de agenţii şi peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienţii băncii, pentru tranzacţii cu sau fără card.

Te-ar mai putea interesa și
Cum procedează slovacii și irlandezii cu ambalajele cu garanție. Slovacia a implementat un sistem similar cu SGR  în 10 luni, iar în Irlanda s-a ținut cont de situația numeroaselor puburi
Cum procedează slovacii și irlandezii cu ambalajele cu garanție. Slovacia a implementat un sistem similar cu SGR în ...
Economica a stat de vorbă cu doi reprezentanți ai companiilor care administrează sisteme de garanție-returnare în Slovacia și Irlanda....
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea ...
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...