Dispozitivele mobile cu Android rămân ţinta infractorilor cibernetici – Kaspersky Lab

Aproximativ 200.000 de mostre unice de viruşi /malware/ au fost detectate pe dispozitivele mobile care rulează sistemul de operare Android, la sfârşitul lunii ianuarie, în creştere cu 34% faţă de finele lunii noiembrie 2013, arată o cercetare realizată de Kaspersky Lab.
Economica.net - mie, 26 feb. 2014, 09:00
Dispozitivele mobile cu Android rămân ţinta infractorilor cibernetici - Kaspersky Lab

‘În majoritatea cazurilor, programele malware au drept ţintă informaţiile financiare ale utilizatorului. De exemplu, acesta a fost cazul cu versiunea pentru mobil a troianului Carberp, care este originar din Rusia. Acesta interceptează datele de autentificare de îndată ce sunt transmise către serverul unei bănci. Potrivit experţilor Kaspersky Lab, majoritatea aplicaţiilor malware pentru Android sunt, în prezent, dezvoltate în Rusia’, se menţionează în concluziile Raportului Kasperksy.

În plus, în perioada analizată, numărul de aplicaţii pentru Android cu componentă malware depăşise, deja, 10 milioane, în timp ce Google Play includea 1,1 milioane de aplicaţii susceptibile să conţină viruşi.

Pentru a evita infecţiile malware, experţii îi sfătuiesc pe utilizatori să urmeze o serie de recomandări, printre care: să nu activeze modul ‘dezvoltator’ de pe dispozitiv, să nu activeze opţiunea ‘instalaţi aplicaţii din surse terţe’, să instaleze numai aplicaţii de pe canalele oficiale şi, nu în ultimul rând, să utilizeze o soluţie antivirus.

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.

Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...