Lucrările la noul acces de la staţia de metrou Tineretului ar putea începe la jumătatea lui noiembrie

Lucrările la noul acces de la staţia de metrou Tineretului de pe magistrala Berceni-Pipera vor începe la jumătatea lunii noiembrie, potrivit estimărilor constructorului. Proiectul în valoare de circa 17 milioane de lei este finanţat din fonduri europene şi trebuia finalizat anul acesta.
Economica.net - sâm, 05 nov. 2016, 11:14
Lucrările la noul acces de la staţia de metrou Tineretului ar putea începe la jumătatea lui noiembrie

Oficialii Metrorex estimau că lucrările la noul acces de la Tineretului vor fi gata la finele anului. Acest termen ar putea fi însă depăşit, având în vedere că lucrările ar putea începe abia de la jumătatea lunii noiembrie.

„După obţinerea tuturor avizelor, constructorul va notifica începerea efectivă a lucrărilor, estimată pentru jumătatea lunii noiembrie, iar, ulterior, executantul lucrării urmează să depună spre aprobare graficul fizic actualizat”, a spus pentru ECONOMICA.NET Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

Acesta a menţionat că executantul lucrării a făcut demersurile pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare pentru a putea începe efectiv lucrările (ex: obţinerea avizului Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) pentru Programul pentru controlul calităţii lucrărilor de construcţii în faze determinante, avizul de specialitate pentru amplasament de la Direcţia de Mediu din Primăria Municipiului Bucureşti, avizul Brigăzii de Poliţie Rutieră ).

Astfel, lucările vor începe când toate avizele necesare vor fi obţinute de către constructor.

Şeful Metrorex a mai spus că sunt asigurate fondurile necesare pentru execuţia şi finalizarea lucrărilor.

Anterior, acesta menţiona ca s-a obţinut finanţare din fonduri externe nerambursabile pentru acces nou la staţia Tineretului.

Realizarea unui acces nou la staţia de metrou Tineretului este necesară pentru îmbunătăţirea accesului călătorilor atât din punct de vedere al dirijării fluxurilor, cât şi în ceea ce priveşte cerinţele pentru evacuarea în situaţii de urgenţă, potrivit Metrorex.

Valoarea contractului pentru acest proiect este estimată la 16,92 milioane de lei, fără TVA, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Termenul de finalizare a lucrărilor este de 9 luni începând de la data atribuirii contractului.

Pentru acest proiect a depus ofertă Asocierea Sopmet-Somet-Schindler România-Uti Grup-Tiab SA.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...