România are cel mai scăzut procentaj de utilizatori constanţi de Internet din UE, respectiv 48%

România înregistrează cel mai scăzut procentaj de utilizatori constanţi de Internet din Uniunea Europeană (UE), respectiv 48%, în timp ce 39% din totalul populaţiei nu a folosit niciodată mediul digital, arată datele Comisiei Europene (CE), citate recent la cea de-a doua ediţie a conferinţei regionale privind drepturile de proprietate intelectuală, organizată de Universitatea Româno-Americană din Bucureşti.
Economica.net - joi, 05 oct. 2017, 13:10
România are cel mai scăzut procentaj de utilizatori constanţi de Internet din UE, respectiv 48%

În ceea ce priveşte integrarea tehnologiei digitale în activitatea curentă a companiilor, mai puţin de 10% dintre firme utilizează tehnologia cloud şi mai puţin de jumătate dintre acestea sunt prezente pe web.

Pe de altă parte, Barometrul de Consum Cultural privind distribuţia frecvenţei de utilizare a internetului în diferite scopuri arată că, din totalul românilor care utilizează Internetul, 70% sunt pe Facebook sau alte reţele de socializare.

De asemenea, în perspectivă, în topul aptitudinilor, România ar urma să ocupe, conform estimărilor, locul 3 la capitolul creativitate în anul 2020, după ce în 2015 se situa abia pe locul 10.

Rezultatele unui alt studiu, realizat de compania Brainbench, relevă faptul că România se situează pe locul 5 în lume privind aptitudinile în suport tehnic pentru computere, suport tehnic de tip helpdesk şi de reţea, telecomunicaţii, comunicaţii LAN/WLAN, design de reţea, ASP.NET, HTML, PHP, concepte de dezvoltare web şi multe altele.

Totodată, România este lider în Europa şi ocupa locul al şaselea în lume în ceea ce priveşte numărul de specialişti IT certificaţi, cu peste 100.000 de reprezentanţi.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor conferinţei regionale de la Bucureşti, în perioada 1990 – 2016, în România au fost fondate peste 35.000 de companii IT, peste 70% dintre acestea în ultimii 10 ani. În plus, companii de renume ca Intel, Motorola, Sun Microsystems, Boeing etc. au deschis centre de cercetare şi dezvoltare software în România, iar primele două companii din lume în domeniu, Microsoft şi Oracle, au deschise filiale cu câteva mii de angajaţi fiecare.

Şi industria jocurilor este una prosperă, cele mai mari studiouri în domeniu ca Ubisoft, Electronic Arts (EA), Gameloft, King Digital Entertainment, Mobility Games or FUN Labs fiind prezente în România cu importante filiale, unele cu peste 1.000 de angajaţi. În anul 2015, România s-a situat pe locul 2 în topul ţărilor din Europa Centrală şi de Est în privinţa veniturilor din industria jocurilor video, după Polonia.

În domeniul industriei muzicale, în România există servicii muzicale online (download şi streaming) care facilitează accesul publicului în mod legal la repertoriul naţional şi internaţional. Astfel, printre serviciile utilizate cu precădere, alături de cunoscutele YouTube, Apple, Google Music Play, există Zonga, Trilulilu sau Getmusic.ro, notează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...