Toamna chiriilor: Ce oferte sunt în marile centre universitare

Mii de studenţi din toată ţara vor lua cu asalt clasele de cursuri din această toamnă. Cei care nu au prins un loc în cămin se vor orienta spre garsoniere şi apartamente. ECONOMICA.NET îţi spune care sunt chiriile şi ce fel de apartamente găseşti în oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi. 
Economica.net - mie, 02 sept. 2015, 21:02
Toamna chiriilor: Ce oferte sunt în marile centre universitare

Bucureşti

Oferta de apartamente cu două camere este generoasă, astfel că studenţii pot închiria locuinţe în Militari, Berceni, Titan, Pantelimon. Chiria medie este de 250 de euro/lună.

În Crângaşi, în apropiere de Poolitehnică, cea mai mică chirie este de 226 de euro, pentru o garsonieră. O altă garsonieră cu toate utilităţile se închiriează cu 230 de euro. Oferta de apartamente cu trei camere este săracă, iar locuinţele nu sunt mobilate şi utilate. De aceea şi o chirie mai mică: 300 de euro.

O garsonieră de 19 mp, aflată la demisolul unei clădiri din 1946 este scoasă la închiriere la preţul de 200 de euro/lună. Blocul se află în apropiere de ASE. Detalii aici.

Circa 250 de euro este chiria pentru garsonieră tot în apropiere de ASE. Garsoniera este dotată cu televizor LCD, maşină de spălat, aer condiţionat, rigider şi o mică plită. Detalii aici. Apartamente cu două camere în apropiere de ASE vei găsi pe Dorobanţi, acolo unde chiria este de 300 de euro/lună. 

Cluj-Napoca

Chiriile la garsonierele din Cluj-Napoca sunt mai mari decât la cele din Bucureşti. Dacă în Capitală se mai găsesc chirii sub 200 de euro, în Cluj-Napoca ofertele sunt puţine. Chiriile pornesc de la 220 de euro şi ajung la 300 de euro. Iată AICI şi AICI câteva exemple. 

Apartamentele de două camere se închiriază cu 300 de euro, iar anunţurile cu chirii sub această valoare pot fi numărate pe degetele de la o mână. Un apartament de două camere dintr-un bloc ridicat în 2004 se închiriază cu 300 de euro. Detalii aici. 

Timişoara

Cele mai mici chirii la garsonierele din Timişoara sunt de 180 de euro, însă anunţurile sunt puţine. Se găsesc mai multe oferte cu tarife de 200-250 de euro. Chiriile pentru apartamentele cu două camere pornesc de la 200 de euro/lună şi ajung la 300 de euro. Iată aici cum arată un apratament cu două camere în zona Facultăţi de Medicină şi pentru care chiria lunară este de 300 de euro. Chiriile pentru apartamentele de trei camere sunt similare celor pentru două camere. 

Braşov 

O garsonieră la mansardă, în centrul istoric din Braşov se închiriază cu 170 de euro/lună, dar se găsesc şi garsoniere la chirii mai mari, de 250 de euro/lună. În ceea ce priveşte apartamentele cu două camere, chiriile se situează în intervalul 230 – 300 de euro, valori similare cu cele din Bucureşti. Oferta de apartamente cu trei camere esre redusă, iar chiriile cerute sunt de 300 de euro/lună. 

Iaşi 

180 de euro este chiria lunară pentru o garsonieră în zona Tărăraşi din Iaşi, însă sunt puţine oferte la acest preţ. De regulă, pentru o garsonieră, proprietarii cer între 200 de euro şi 300 de euro.  Şi aici, apartamentele cu două camere se închiriază cu 250 – 300 de euro pe lună. Chiriile pentru apartamentele cu trei camere nu sar de 300 de euro, însă trebuie să aduceţi câteva îmbunătăţiri. 

Notă: Pentru exemplificare de preturi au fost folosite datele de pe portalul www.imobiliare.ro

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...