UniCredit Ţiriac Bank, profit net consolidat de 106,8 milioane lei, în primele şase luni

UniCredit Ţiriac Bank a realizat un profit net consolidat de 106,8 milioane de lei (24 milioane euro) în primele şase luni ale anului 2015, înainte de interesul minoritar, anunţă luni banca.
Economica.net - lun, 10 aug. 2015, 10:36
UniCredit Ţiriac Bank, profit net consolidat de 106,8 milioane lei, în primele şase luni

În acelaşi interval, veniturile operaţionale consolidate s-au ridicat la 754,3 milioane de lei (169,5 milioane euro), în timp ce cheltuielile operaţionale au fost de 391,9 milioane de lei (88,1 milioane euro). Astfel, profitul operaţional înregistrat a fost de 362,4 milioane de lei (81,5 milioane euro). Rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii (ROE) se plasează la 6,8%, iar rentabilitatea activelor (ROA) este de 0,7%. Raportul înregistrat între costuri şi venituri este de 52%.

Nivelul provizioanelor aferente creditelor a fost în valoare de 235,5 milioane de lei. Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilanţ s-a plasat la 9,23%, în vreme ce costul riscului anualizat a fost de 221 puncte de bază în iunie 2015.

Rata creditelor neperformante (credite cu întârzieri la plată de peste 90 de zile şi credite în cazul cărora s-a deschis acţiune juridică) este de 9,56%.

Volumul activelor consolidate a totalizat 31 miliarde de lei (6,9 miliarde euro) la sfârşitul lunii iunie 2015. Expunerea bilanţieră a portofoliului de credite este de 23,1 miliarde de lei (5,2 miliarde euro), în creştere cu 1,1% comparativ cu finalul anului 2014. În acelaşi timp, depozitele atrase au ajuns la nivelul de 14,1 miliarde de lei (3,2 miliarde euro), în scădere cu 11,2% comparativ cu sfârşitul lui 2014. Rata de solvabilitate individuală la iunie 2015 este de 14,34%.

‘Primele şase luni din 2015 au fost caracterizate de o evoluţie mai bună a economiei, pe fondul creşterii consumului şi a încrederii oamenilor în viitor. În acelaşi timp, însă, nivelul de optimism al companiilor rămâne moderat, aşteptările acestora îmbunătăţindu-se doar gradat. În ceea ce ne priveşte, am continuat să consolidăm poziţia puternică pe care UniCredit Ţiriac Bank o deţine în segmentul companiilor, obţinând o creştere de 3% în acest segment, nivel aproape dublu faţă de performanţa pieţei. Totodată, segmentul creditelor ipotecare a avut o evoluţie pozitivă, marcând o creştere de 2,5% în primele şase luni din 2015 faţă de finalul anului precedent, reprezentând un motor important al activităţii noastre de retail’, a declarat Răsvan Radu, Country Chairman UniCredit în România şi CEO al UniCredit Ţiriac Bank.

Individual, UniCredit Ţiriac Bank a înregistrat în primele şase luni din 2015 venituri operaţionale de 617,5 milioane de lei, în scădere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cheltuielile operaţionale aferente aceleiaşi perioade au fost de 333,5 milioane de lei, în scădere (1,2%) faţă de nivelul din anul trecut, conducând la un raport cost-venituri de 54%, în creştere cu 2,2 puncte procentuale faţă de rezultatul aferent anului trecut.

Banca a încheiat prima jumătate a anului 2015 cu un profit net de 84,1 milioane de lei, în scădere cu 7,5% faţă de prima jumătate a anului 2014.

Costul riscului anualizat este de 211 puncte de bază, rata de acoperire cu provizioane a creditelor reprezintă 9,12%, iar rata creditelor neperformante (credite cu întârzieri la plată de peste 90 de zile şi credite în cazul cărora s-a deschis acţiune juridică) este de 8,17%.

La nivelul lunii iunie 2015, volumul activelor era de 27,3 miliarde de lei, cu 4,8% mai mic faţă de finalul anului 2014. Valoarea brută a portofoliului de credite a atins 19 miliarde de lei, în creştere (cu 0,5%) faţă de sfârşitul lui 2014, în vreme ce depozitele au fost de 14,2 miliarde de lei, în scădere cu 12,3% comparativ cu acelaşi moment. Raportul credite-depozite calculat individual pentru bancă a fost de 133,2% la nivelul lunii iunie 2015.

UniCredit a încheiat prima jumătate a anului cu un număr de 183 de sucursale, iar numărul angajaţilor în România a fost de 3.352.

Tot în prima jumătate a anului a fost definitivată tranzacţia prin care UniCredit Bank Austria a cumpărat acţiunile reprezentând 45% din UniCredit Ţiriac Bank, deţinute de Ţiriac Holdings, majorându-şi capitalul la UniCredit Ţiriac Bank la 95,6%, de la 50,6%.

UniCredit Ţiriac Bank este parte a UniCredit. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Te-ar mai putea interesa și
Magistrala 4 de metrou: Ofertele la licitația de 9,6 miliarde de lei pentru tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul, așteptate până pe 27 iunie
Magistrala 4 de metrou: Ofertele la licitația de 9,6 miliarde de lei pentru tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul, ...
Anunțul de licitație pentru construirea tronsonului Gara de Nord - Gara Progresul din Magistrala 4 de metrou a fost publicat pe 26 aprilie în SEAP, iar ofertele constructorilor interesați sunt......
Cancelarul german susţine planul UE de valorificare a activelor ruseşti îngheţate pentru achiziţionarea de arme pentru Ucraina
Cancelarul german susţine planul UE de valorificare a activelor ruseşti îngheţate pentru achiziţionarea de arme pentru ...
Aproximativ 90% din veniturile generate de activele ruseşti îngheţate ar trebui să fie cheltuite pentru achiziţionarea ...
China – Autorităţile vor să stimuleze economia prin investiţii în îmbunătăţirea oraşelor
China – Autorităţile vor să stimuleze economia prin investiţii în îmbunătăţirea oraşelor
China va acorda miliarde de yuani pentru a ajuta oraşele să renoveze clădirile publice deteriorate şi să modernizeze ...
Putin anunţă că Rusia va continua să lucreze la o „nouă ordine mondială” şi lansează o ofertă de dialog Occidentului
Putin anunţă că Rusia va continua să lucreze la o „nouă ordine mondială” şi lansează o ofertă de dialog ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat marţi o ofertă de dialog Occidentului în materie de securitate şi stabilitate ...