După 5 ani, Wizz Air renunţă să taxeze bagajele mari de cabină. Pasagerii care au plătit deja taxa primesc toţi banii înapoi, plus un bonus

Cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air, renunță la taxarea bagajului mare de cabină din 29 octombrie, pentru orice zbor. Pasagerii care vor călători începând cu acea dată şi care deja au plătit taxa pentru bagajul mare de mână direct prin canalele companiei, vor primi ramburs 120% din prețul plătit, în conturile lor Wizz, a anunțat operatorul. 
Andrada Ghira - mie, 19 iul. 2017, 08:00
După 5 ani, Wizz Air renunţă să taxeze bagajele mari de cabină. Pasagerii care au plătit deja taxa primesc toţi banii înapoi, plus un bonus

Wizz Air taxează din toamna lui 2012 cu 10 euro/zbor bagajul mare de cabină, cu dimensiunile de 56x45x25 cm. La cinci ani de la introducere, operatorul low-cost renunță la această taxă. Astfel, pasagerii care vor zbura cu Wizz Air pe și din 29 octombrie, dar care au plătit deja această taxă, vor primi în conturile Wizz 120% din prețul plătit, bani pe care îi vor putea folosi pentru achiziția altor bilete spre destinațiile Wizz. 

Câţi bani primeşti înapoi de la Wizz Air 

Pentru un zbor dus-întors pe ruta București-Paris în perioada 4-11 noiembrie 2017, bagajul mare de cabină este taxat cu 47 de lei/segment, dacă achiziția se face online, în momentul rezerevării. Taxa este mai mare dacă achiziția se face după rezervare, de 12 euro, și de 35 de euro dacă achiziția serviciului se face direct la aeroport. 

Astfel, pasagerii care au plătit 20 de euro pentru bagajul mare la cală vor primi înapoi 44 de euro în contul lor Wizz. 

„În urma unor sondaje, am dorit să vedem care este experienţa pasagerilor la bordul aviaonelor Wizz. Am constatat că pasagerilor le place experienţa de la bord, dar şi deschiderea și profesionalismul angajaților. Un capitol la care oamenii erau confuzi era sementul bagajelor de mână, care diferă de la companie la companie. Acum nu mai trebuie să se gândească la mărimea bagajului. Folosim dimensiuni similare cu cele ale celor mai multe companii aeriene”, a declarat într-un interviu telefonic pentru ECONOMICA.NET, Owain Jones, Wizz Air Chief Corporate Officer. 

Renunțarea la taxa pentru bagajul mare de cabină aduce Wizz Air în linie cu politica concurentului Ryanair, care permite unui pasager să ia gratuit, la bordul avionului, un bagaj mic de mână și unul mare cu dimeniusnile de 55x40x20 cm.

Unul dintre cele mai enervante momente în călătoria cu avionul este amplasarea bagajelor în compartimentele deasupa locurilor, atunci când toată lumea se înghesuie pe culoare. Întrebat dacă permiterea la bordul avioanelor cu bagaje de cabină mari ar putea duce la întârzieri la decolare, Owain Jones spune că nu estimează că vor avea parte de întârzieri, deoarece doar un anumit număr de bagaje la fi permis în cabină. 

Vom avea un număr limitat de bagaje mari de mână care vor fi acceptate la bordul avionului, de circa 90, restul vor fi transportate gratuit, la cală”, ne-a mai declarat Owain Jones. 

La fel procedează şi Ryanair, care permite pasagerilor să ia bagaje de cabină mari la bordul avioanelor, dar doar primele 90 de bagaje. Restul sunt transportate gratuit ca bagaj de cală. 

Venituri în creştere cu 28,6% în primul trimestru 

Întrebat cu cât estimează compania că vor creşte vânzările de bilete odată cu renunţarea la această taxă, oficialul Wizz spune că nu este un produs care să ducă la creşterea vânzărilor. Rezultate pentru primul trimestru din noul an financiar arată că Wizz Air a realizat venituri de aproape 470 de milioane de euro, în creştere cu 28,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de la Londra. 

Veniturile din vânzarea biletelor de avion au crescut cu 25,1%, la 265,3 milioane de euro, iar veniturile auxiliare (nr. – din diverse taxe percepute de companie, pentru bagaje, rezervare, mâncare, etc) au crescut cu 33,4%, la 204 milioane de euro. 

Şi numărul pasagerilor transportaţi a crescut cu 25,2%, la 7,2 milioane. 

Nou serviciu – Wizz Proprity 

Totodată, compania lansează și serviciul Wizz Priority, care include prioritatea la îmbarcare, posibilitatea de a lua al doilea bagaj mic de mână la bordul avioanelor, cu condiția ca acesta să aibă dimensiunile de 40x30x18 cm, dar și garanția ca bagajul mare de mână va fi acceptat la bordul avionului. Această garanție este valabilă și pentru cei care au achiziționat Wizz Go, Wizz Plus sau Wizz Privilege Pass. 

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 84 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 500 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 142 de destinaţii din 43 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 3.300 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 23,8 milioane de pasageri în anul fiscal ce s-a încheiat în 31 martie 2017. 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...