1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Extern

2017 s-ar putea număra printre primii trei cei mai ''fierbinţi'' ani - OMM

Temperaturile la nivel mondial de pe uscat şi din oceane înregistrate anul acesta vor face cel mai probabil ca 2017 să se numere printre primii trei cei mai călduroşi ani din istoria înregistrărilor meteorologice, a anunţat marţi Organizaţia Meteorologică Mondială citată de Xinhua.

19 dec, 2017 | Agerpres

Anul 2017 ar urma să fie cel mai călduros înregistrat în absenţa fenomenul de încălzire El Nino, potrivit organismului specializat al ONU.

''Primele unsprezece luni ale anului au ocupat locul al treilea în topul celor mai călduroase înregistrate, în urma anilor 2016 şi 2015, având condiţii de căldură peste medie în cea mai mare parte a suprafeţelor terestre şi oceanice la nivel mondial'', a declarat Clare Nullis, purtătoare de cuvânt a OMM.

Aceasta a declarat că sursa informaţiilor este Administraţia naţională americană pentru oceane şi atmosferă (NOAA), potrivit căreia suprafaţa de apă acoperită cu gheaţă din Arctica şi Antarctica a rămas la niveluri apropiate de valorile minime record.

''Mai importantă decât clasificarea unui anumit an este tendinţa generală, pe termen lung, a încălzirii începând de la finele anilor '70, şi în special în acest secol'', a declarat Omar Baddour, cercetător-şef în cadrul OMM. ''Alături de temperaturile în creştere, asistăm la intensificarea fenomenelor meteorologice extreme, cu un impact uriaş din punct de vedere socioeconomic'', a adăugat acesta.

În timpul lunii noiembrie 2017, temperaturi peste cele medii au dominat cea mai mare parte a suprafeţelor terestre şi oceanice la nivel mondial, cele mai notabile temperaturi care s-au îndepărtat ce valorile medii fiind înregistrate în emisfera nordică, precizează sursa citată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO