5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 19.03.2015

Probleme pentru laserul de la Măgurele - Creatorul succesului Logan a fost trimis de francezi în România ca să ne ajute să luăm mai mulţi bani europeni - Cu Masterplanul la Bruxelles: Un nou termen, pentru o nouă "variantă finală"; - Bucureştiul, o piaţă de 3 mld. euro, răstoarnă ierarhiile marilor magazine - Depozit pentru deşeuri radioactive în loc de reactoare, la Cernavodă - Bondurile în euro emise de Primăria Bucureştiului au bătut bursa: profit de 38% în euro în nouă ani. Citeşte pe larg revista presei din 19 martie 2015.
Economica.net - joi, 19 mart. 2015, 06:13
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 19.03.2015

Creatorul succesului Logan, trimis de Franta sa ajute Romania sa atraga mai multi bani europeni. Ce face Louis Schweitzer la Bucuresti – Hotnews. Managerul Louis Schweitzer, fostul presedinte al Renault care a dat lovitura de piata cu Dacia Logan, a fost trimis de Guvernul Frantei sa conduca un program de modernizare a administratiei romanesti pentru ca Romania sa obtina o mai buna absorbtie a fondurilor europene in perioada de programare 2014-2020, au declarat, pentru HotNews, oficiali guvernamentali francezi.

Investitorii imobiliari pariază din nou pe dezvoltarea industriei – Capital

Laserul de la Magurele. Nicolae Zamfir, directorul proiectului stiintific: Lucrarile de constructie a cladirii au deja o intarziere de un an. Constructorul tergiverseaza lucrarile – Hotnews. Constructia cladirii de la Magurele care va adaposti cel mai puternic laser din lume inregistreaza deja o intarziere de un an, a declarat pentru HotNews.ro directorul proiectului, Nicolae Zamfir. Acesta a acuzat autoritatile si constructorul Strabag ca “tergiverseaza lucrarile”. Directorul ELI-NP a explicat pentru HotNews.ro ca, dupa ce Apele Romane au eliberat anul trecut avizul pentru realizarea celor peste 1.000 de pompe geotermale care vor asigura energia centrului de cercetare, antreprenorul a intarziat sa indeplineasca conditiile din acest aviz. Termenul pentru terminarea cladirii este finalul anului 2015.

Bondurile în euro emise de Primăria Bucureştiului au bătut bursa: profit de 38% în euro în nouă ani – ZF

Cu Masterplanul la Bruxelles: Un nou termen, pentru o nouă ”variantă finală” – CURSDEGUVERNARE.ro. Comisia Europeană consideră că în Master Planul General de Transport al României există în continuare probleme nerezolvate, “fiind necesare eforturi suplimentare” din partea autorităților de la București pentru îmbunătățirea acestui document. Purtătorul de cuvânt al DG REGIO, Sophie Dupin de Saint-Cyr, a declarat miercuri pentru cursdeguvernare.ro că domeniile care trebuie revizuite sunt cele referitoare la prioritizarea proiectelor de infrastructură propuse spre realizare în perioada 2014-2020.

Bucureştiul, o piaţă de 3 mld. euro, răstoarnă ierarhiile din comerţ. Mega Image şi Carrefour se luptă pentru cel mai râvnit pol de comerţ din România – ZF. Bucureştiul contribuie singur cu 40% la totalul afacerilor din comerţul local, fiind astfel cel mai „fierbinte“ pol pentru reţele. Top 5 în Capitală: Mega Image, Carrefour, Auchan, Kaufland şi Cora.

700.000 de români au renunţat la poliţele facultative pentru case – ZF

Primăriile din România ar putea crea centre de producţie concentrate pe materiale noi şi inovatoare capabile să atragă un flux constant de capital străin – Capital. Un astfel de model funcţionează deja în Polonia. Omul de afaceri Victor Vadaneaux, de numele căruia se leagă achiziţia fostei platforme industriale Tractorul Braşov, coordonează activitatea unei companii cu origini americane specializate pe producţia de materiale compozite cu aplicaţie în industria aerospaţială, auto şi în sport.

Doar 45.000 de români primesc salarii de peste 10.000 de lei pe lună – ZF

Depozit pentru deşeuri radioactive în loc de reactoare, la Cernavodă – DIGI24. România riscă să piardă lupta centralelor nucleare. Vecinii noştri se înţeleg cu Rusia pentru construirea de reactoare, dar statul se mulţumeşte cu un depozit pentru deşeuri radioactive. De investiţiile chinezilor cu care se lăudau guvernanţii nu se mai aude nimic. Iar o strategie oficială nu există încă.

Te-ar mai putea interesa și
Polonia: Parlamentul a aprobat o reformă a justiţiei pentru a debloca fondurile europene post-pandemie
Polonia: Parlamentul a aprobat o reformă a justiţiei pentru a debloca fondurile europene post-pandemie
Parlamentarii polonezi au aprobat în lectură finală o reformă cheie în domeniul justiţiei, menită să deblocheze fondurile UE de redresare post-pandemie, transmit Xinhua şi Reuters....
Bilanţ actualizat: Peste 16.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în cutremurele din Turcia şi Siria
Bilanţ actualizat: Peste 16.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în cutremurele din Turcia şi Siria
 Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în cutremurele produse luni în Turcia şi Siria a depăşit 16.000, potrivit ...
Liderii grupurilor din Parlamentul European au aprobat reforme în materie de lobby
Liderii grupurilor din Parlamentul European au aprobat reforme în materie de lobby
Liderii grupurilor din Parlamentul European au aprobat noi reforme în urma scandalului major de corupţie din legislativul ...
Unele companii europene ar putea inversa majorările de preţuri introduse anul trecut
Unele companii europene ar putea inversa majorările de preţuri introduse anul trecut
O serie de companii din Europa au anunţat că ar putea reveni asupra majorărilor de preţuri introduse în ultimii ani, ...