1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 24.01.2013

Loviturile imobiliare ale celui mai misterios investitor grec din România, Secretele produselor minune din Romania care i-au innebunit pe britanici, Cele mai bune dobânzi pentru refinanțarea creditelor ipotecare, dar si Cine pune turnurile pe harta Capitalei. "Regele" imobiliarelor vegheaza din umbra.

24 ian, 2013 | Economica.net

Capital: Loviturile imobiliare ale celui mai misterios investitor grec din România. Ioannis Papalekas este, poate, cel mai discret investitor imobiliar din România şi artizanul celei mai mari tranzacţii înregistrate de piaţa locală. A coordonat vânzări şi cumpărări de imobile în valoare de peste 650 mil. euro şi este descris de breaslă ca fiind excepţia care confirmă situaţia precară a investitorilor greci. Povestea sa începe în jurul anului 2003, perioadă în care se puneau bazele pieţei imobiliare moderne şi apăreau primele imobile de sticlă în România. A reuşit să strângă în jurul său un grup de investitori britanici şi greci care au fondat companiile Diamond Development şi Jaguar Development, prin intermediul cărora s-au construit clădirile de birouri Eliade Tower, PGV Tower, Nord Business Center, Strauss Business Center, Puccini şi Dorobanți Business Center.

ZF: Energia verde fierbe. Investiţii de 3 mld. euro aşteaptă cu sufletul la gură verdictul în „dosarul subvenţiilor". Reducerea probabilă a schemelor de finanţare pentru energia produsă de eoliene şi de solare i-a pus pe jar pe investitori şi pe avocaţi. Investitorii în energia verde, domeniu care a înregistrat un adevărat boom în ultimii trei ani atrăgând investiţii de peste 3 mld. euro, fierb în contextul în care bursa zvonurilor privind modificarea schemei de sprijin pentru acest sector creşte de la o zi la alta. Oficial nu se comunică nimic. Neoficial, toate scenariile se iau în calcul. Pe de o parte sunt banii deja alocaţi în acest domeniu, dar şi cele 4,5 miliarde de euro care ar putea fi atrase până în 2020, iar pe de altă parte este povara unor facturi tot mai mari, suportată mai ales de industrie. Presiunile sunt uriaşe, spun oamenii din piaţă.

EVZ: Cine pune turnurile pe harta Capitalei. "Regele" imobiliarelor vegheaza din umbra. Un juriu, numit de edilul-sef, va hotari cine va creiona regulile urbanistice din Bucuresti. In cursa se afla si o firma in umbra careia se afla omul de afaceri Puiu Popoviciu. Unde se vor construi turnuri, unde vor fi zone pretabile pentru viitoare cartiere rezidentiale si ce parcele de teren vor ramane spatii verzi. Asta va desena consortiul care va fi ales maineca sa puna pe hartie noul Plan Urbanistic General (PUG) al Capitalei. "Trebuia sa fie joi, dar s-a amanat vineripe 25 ianuarie. Dupa o perioada, va fi anuntat si oficial cine se va ocupa", a explicat, pentru EVZ, arhitectul-sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu. Potrivit reprezentantiilor Primariei Generale, procedura de atribuire se afla in etapa de jurizare a proiectelor anonime. La recomandarea specialistilor, juriul - desemnat de edilul-sef al Capitalei Sorin Oprescu - analizeaza ofertele, fara sa stie ale cui sunt. Dupa ce va decide care oferta este mai buna, le va deschide si se va cunoaste castigatorul.

Romania Libera: Secretele produselor minune din Romania care i-au innebunit pe britanici. Englezii au adus capitalul, romanii aduna fructele, tot ei le transforma in bunatati traditionale pe care le vand in Romania, dar mai ales in Marea Britanie. Marfa este promovata pe piata londoneza cu ajutorul imaginii printului Charles. Iata reteta de succes, acum, in plina criza economica, a fabricii de sucuri si gemuri din Saschiz. Sa construiesti o afacere din care sa nu castigi doar tu, patronul, ci si angajatii tai, asigurand o paine unei intregi comunitati si mai ales sa exploatezi, in beneficiul tuturor, exact potentialul localitatii in care te afli. Deja e o limba straina pentru noi, romanii, mai ales in perioada asta nefasta, de criza, in ceea ce priveste modul de a vedea o astfel de activitate economica. Si chiar este, conceptul fiind aplicat de niste englezi, care au venit la Saschiz, o comuna cu vreo 2.500 de suflete, aflata nu departe de limita sudica a judetului Mures.

Income Magazine: Cele mai bune dobânzi pentru refinanțarea creditelor ipotecareCreditele ipotecare acordate persoanelor fizice pentru refinanțarea împrumuturilor de la alte bănci și-au făcut loc în oferta majorității instituțiilor de gen. Facilitățile sunt multiple și ele se referă fie la suplimentarea valorii împrumutului inițial, fie la obținerea unor rate lunare mai mici. Am căutat și vă prezentăm cele mai reduse costuri pentru creditele de refinanțare acordate atât în lei, cât și în euro. 

LEI

7,9% (ROBOR 3 luni + 1,9 %) - este cea mai scăzută dobândă variabilă de pe piața refinanțărilor ipotecare și imobiliare în lei, fiind acordată de ING Bank la Creditul de refinanțare ipotecar cu condiția încheierii asigurării de viață prin bancă. Pentru un împrumut (în echivalent) de 40.000 euro acordat pe 20 ani, DAE este de 8,42%, iar rata lunară, de 1.456 lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO