5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 27.04.2015

Fiscul, noul Big Brother, obligă avocaţii, contabilii şi consultanţii să-şi denunţe clienţii - Senatorii nu vor ieftinirea benzinei - Câte firme înfiinţate în 1990 mai există şi cât trieşte o companie din România - Criza vaccinarii in Romania - Bancpost a restructurat în şase ani o treime din creditele în franci. Doar 5% din clienţi au acceptat însă şi conversia în lei - Punct final pentru restructurarea afacerilor regionale ale RCS&RDS - Depozitele bancare au făcut un salt de aproape 20% în ultimii şapte ani. Economiile populaţiei au crescut cu peste 60%. Citeşte pe larg revista presei din 27 aprilie 2015
Economica.net - lun, 27 apr. 2015, 05:36
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 27.04.2015

Fiscul, noul Big Brother, obligă avocaţii, contabilii şi consultanţii să-şi denunţe clienţii – Capital. Contabilii, avocaţii, auditorii şi consultanţii fiscali vor fi obligaţi să raporteze zilnic la Fisc operaţiunile de peste 5.000 euro de care «au luat cunoştinţă». Cerinţa este reclamată ca inacceptabilă pentru că încalcă secretul profesional, este o sursă de abuzuri şi transformă ANAF în supraveghetorul tuturor mişcărilor de bani la nivel naţional.

Senatorii nu vor ieftinirea benzinei – DIGI24. Se reduc şansele ca benzina să fie mai ieftină de anul viitor. Senatorii din Comisia de Buget nu au fost de acord cu micşorarea accizelor la carburanţi din 2016, aşa cum propunea Guvernul prin noul Cod Fiscal. Parlamentarii nu au fost de acord nici cu eliminarea impozitului pe dividende. Lucrurile s-ar mai putea schimba însă în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională. Accizele la benzină şi motorină ar fi trebuit să se reducă cu până la 20% de la 1 ianuarie 2016. Măsura ar fi trebuit să aducă ieftiniri de 40 de bani pentru fiecare litru de combustibil. Senatorii nu împărtăşesc însă întocmai politica fiscală a Guvernului.

Câte firme înfiinţate în 1990 mai există şi cât trieşte o companie din România – ZF. Economia a înregistrat 2,6 milioane de „tentative“ de afaceri din decembrie 1990. Doar 20 de firme înfiinţate în 1990 există şi astăzi. Structura companiilor din România, nucleul care mişcă economia şi care adună peste 4 milioane de angajaţi şi afaceri de 250 de miliarde de euro, este dominată de SRL-uri care acoperă 64% din numărul total de firme active.

Criza vaccinarii in Romania: cat poate impune statul si cat pot refuza parintii? – Analiză Hotnews. Proiectul legii pentru vaccinare este cea mai importantă iniţiativă de sănătate publică din ultimul deceniu în România. Dacă acest proiect va eşua există toate şansele ca, în scurt timp, în România să reapară epidemii care ucideau copii în urmă cu 50 de ani. Căci rata vaccinării pentru două din cele mai importante vaccinuri a scăzut în Bucureşti cu 20% în 2014 faţă de 2013.

Bancpost a restructurat în şase ani o treime din creditele în franci. Doar 5% din clienţi au acceptat însă şi conversia în lei – ZF. Bancpost, care deţine 30% din creditele în franci elveţieni acordate de băncile locale, a restructurat în ultimii şase ani circa o treime din împrumuturile în această monedă, care şi-a dublat valoarea în perioada de criză, ceea ce a forţat clienţii să scoată mai mulţi bani din buzunar ca să-şi plătească ratele. Cele mai multe credite au rămas însă în franci, numai 4-5% din cei cărora li s-a propus conversia în lei acceptând această variantă.

„Nu una, toate băncile greceşti ar putea şterge datoriile celor cu probleme” – Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanţelor – Bursa.

Depozitele bancare au făcut un salt de aproape 20% în ultimii şapte ani. Economiile populaţiei au crescut cu peste 60% – ZF. Depozitele populaţie la bănci au crescut cu 62,5% în ultimii şapte ani, iar economiile în lei păstrate la bănci au urcat cu 33,7%. Depozitele bancare totale au făcut un salt de aproape 20%. Depozitele constituite de populaţie şi companii la bănci au crescut în ultimii şapte ani cu 19%, respectiv cu 51 miliarde de lei, soldul total ajungând la sfârşitul anului trecut la 317,6 miliarde de lei.

O problemă a creșterii economice: Cât din Produsul Intern Brut devine Produs Național Brut. O comparație între țările UE – CURSDEGUVERNARE.ro.

Unul din trei români uită și riscă amenzi usturătoare. Mai puțin de o lună pentru depunerea declarației de venit – EVZ. Data de 25 mai este termenul limită până când persoanele care obțin venituri din activități independente trebuie să depună la Fisc formularul 200 privind veniturile realizate anul trecut. Cei care întârzie vor plăti o amendă de până la 500 lei.

Punct final pentru restructurarea afacerilor regionale ale RCS&RDS: Teszari a semnat exit-ul din Cehia – ZF

Revoluţie în salarizarea angajaţilor de la BNR – ZF. Vechimea nu mai este luată în calcul la creşterile salariale din Banca Naţională, iar cei care vor să devină manageri trebuie să arate că ştiu să conducă oameni, spune Mugur Tolici, directorul de HR al BNR.

Te-ar mai putea interesa și
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde capacitățile din România, potrivit unei informații......
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...