România este pe ultimul loc în UE la cumpărături pe Internet – Eurostat

România se situează anul acesta pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte cumpărăturile online, în condiţiile în care proporţia cetăţenilor UE cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani care au comandat online bunuri sau servicii a crescut constant, de la 30% în 2007 la 53% în 2015, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Economica.net - vin, 11 dec. 2015, 11:58
România este pe ultimul loc în UE la cumpărături pe Internet - Eurostat

Cel mai ridicat procent de cumpărători online s-a înregistrat în Marea Britanie (81% din totalul populaţiei între 16 şi 74 de ani), Danemarca (79%), Luxemburg (78%), Germania (73%), Olanda, Finlanda şi Suedia (toate cu 71%) iar cel mai scăzut nivel a fost în România (11%), Bulgaria (18%), Cipru (23%) şi Italia (26%), scrie Agerpres.

În 2015, cele mai multe cumpărături online au fost în domeniul vestimentar şi al articolelor sportive (60%), urmat de rezervarea vacanţelor şi a călătoriilor (52%), bunuri necesare în gospodării şi jucării (41%), bilete pentru evenimente (37%), achiziţionarea de cărţi, ziare şi reviste (33%).

În rândul statelor membre, cel mai ridicat procent al utilizatorilor de Internet care au efectuat achiziţii online în domeniul îmbrăcăminţii şi articolelor sportive s-a înregistrat în Marea Britanie (74%), Malta (72%) şi Bulgaria (71%) iar cele mai multe rezervări de vacanţe şi călătorii au fost în Danemarca (73%), Finlanda (70%) şi Suedia (69%).

Cel mai ridicat procent al utilizatorilor de Internet care au efectuat achiziţii online de bunuri necesare în gospodării şi jucării s-a înregistrat în Marea Britanie (61%), iar cele mai semnificative achiziţii online de cărţi, ziare şi reviste s-au înregistrat în Luxemburg (54%). În Danemarca (69%) şi Suedia (64%) s-a înregistrat cel mai ridicat procent al achiziţiilor de bilete pentru evenimente.

Comisia Europeană şi-a stabilit drept prioritate crearea unei pieţe digitale unice prin înlăturarea obstacolelor pentru cetăţeni şi întreprinderi. Datele publicate vineri de Eurostat arată că UE a depăşit obiectivul Agendei Digitale conform căruia 50% din cetăţeni vor comanda online bunuri sau servicii până în 2015.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...